IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диетите на звездите: Тери Хачър

6 май 2020 16 30

Звездата спазва противовъзпалителен режим

БГНЕС

Преди няколко месеца Тери Хачър сподели своята трансформация в социалните мрежи. Тогава звездата от „Отчаяни съпруги“ сподели, че се е включила в 8-седмично предизвикателство и е успяла да свали излишните килограми. Сега, изолирана у дома, актрисата сподели, че продължава да прави същите упражнения и да се храни по определен режим.

„Истината е, че се чувствам свободна в своето 55-годишно тяло. Разбрах как да се чувствам комфортно в собствената си кожа“, обяснява тя.

„Когато зад гърба си имате достатъчно години, можете да видите чудесата, които съпътстват живота. Имате възможността да простите на другите хора, но и на вас самите, както и да изберете дали да преследвате мечтите си или пък не. Няма лошо и в двата варианта“, коментира още тя. 

В свое интервю пред „Today“, Тери разказва, че има изключително силна воля – нещо, което ѝ е помогнало за тренировките и изключването на някои вредни храни от менюто ѝ. По думите ѝ, тя решила да се включи в предизвикателството не само, за да отслабне, но и за да подобри здравето си като цяло. 

Каква диета спазва Тери Хачър? 

Актрисата разкрива, че спазва противовъзпалителен режим. Основното, което трябва да знаем за него, е че насърчава консумацията на храни, които намаляват възпалението в тялото. 

Някои храни като тестени закуски или меса, например, увеличават възпалението, което причинява сърдечни проблеми, диабет, артрит, депресия и други. Когато те бъдат изключени от режима или присъстват в него по-рядко, рискът от появата на тези болести намалява. 

Хачър разкрива, че за нея е било същинско предизвикателство да спре алкохола, но постепенно установила, че се чувства много по-добре без него.

„Или спирате алкохола, или поне не си позволявате всеки ден за награда на вашите усилия“, казва тя. 

Кои храни избягва тя? 

Актрисата посочва, че не яде бял ориз, картофи, както и други храни, съдържащи бързи въглехидрати (например повечето тестени изделия). Освен това се стреми да контролира приема на наситените мазнини от животински произход. Следващото нещо, което има много важна роля за намаляване на възпалението и подобряване на здравето, са лесноусвоимите захари. Тя рядко си позволява десерти, подсладени сокове, а газирани напитки не пие въобще. 

Хачър посочва още, че се старае да яде много риба и различни морски дарове, защото те са богати на омега-3 мастни киселини. Освен това винаги разполага с пресни плодове и зеленчуци. 

Авокадо, както и някои ядки като бадеми, също присъстват в менюто ѝ. И най-важното нещо – тя си позволява умерена консумация на вино – до една чаша на ден, но не и друг вид алкохол.

55-годишната Хачър е категорична, че противовъзпалителното хранене ѝ е помогнало да се справи с топлите вълни и неразположенията, които носи със себе си менопаузата. Ето защо тя я препоръчва на жени на нейната възраст. 

„Повечето жени трябва да говорят за промените, които се случват с тялото им“, завършва тя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари