IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тайните на звездите за перфектната форма

28 април 2020 12 30

Холивудската треньорка Валери Уотърс с ценни съвети

Снимка: Pexels

С повече от 15 години опит във вкарването на извесни личности във форма за филмови роли, корици за списания и червени килими, Валери Уотърс е един от най-желаните треньори в Холивуд, когато стане въпрос за бързи и успешни резултати.

Тя е работила с Дженифър Гарнър, Синди Крофорд, Кейт Бекинсейл и Джесика Бийл. За Уотърс обаче името няма значение и тя не щади нито една от своите клиентки. За да бъдат постигнати желаните цели, всяка дама трябва сериозно да промени начина си на живот и именно тук се намесва Валери.

Тя споделя 5 ценни съвета, с които превръща клиентите си в истински фитнес модели.

1. Поставете себе си на първо място

„Известните личности изглеждат толкова добре, защото са превърнали тренировките в приоритет“, казва Уотърс пред Shape. Тя добавя, че всяка една от звездните дами има семейство, работи по 12-16 часа на ден и трябва да се справя с някои от домашните задължения. Въпреки това, те не забравят за фитнеса и не си измислят оправдания, за да пропуснат тренировки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valerie Waters ? (@valeriewaters) on

Валери казва, че ако човек иска да постигне целта си, тя трябва да се превърне в негов приоритет. „Ще станеш в 5 сутринта, за да тренираш или пък ще жертваш 30 минути от времето си пред телевизора или в социалните мрежи, за да влезеш във форма“. 

2. Намалете въглехидратите

Всеки един от нас обича да си угажда и да похапва сладки неща. Една пица за обяд или пък десертче след вечеря са най-големите изкушения за дамите, но трябва да забравите за тях. „Забравете за обработените храни и яжте повече зеленчуци и чист протеин. Вместо зърнена закуска, изпийте един шейк“, съветва Уотърс. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valerie Waters ? (@valeriewaters) on

Тя добавя, че трябва сериозно да промените и навиците си за пазаруване. Според Валери, хубаво е да подарите сладките и вредните храни, намиращи се у вас, на някой съсед или близък човек. В първите седмици ще ви е трудно да минавате през любимите си щандове без да взимате нищо, но след 14 дни ще се адаптирате към ситуацията.

3. Направете тренировките забавни

Треньорката на звездите казва, че е добре всеки път да добавяте нещо ново към упражненията си. „Това може да е нов плейлист, нови дрехи или пък забавни чорапи. Този ход ще ви мотивира и ще ви накара да продължите с тренировката“. Уотърс съветва да не правите едно и също, а да добавяте нови движения или пък различно оборудване, за да създадете малко разнообразие.

4. Носете хубави спортни дрехи

„Дори и да тренирате у дома, не избирайте най-захабените си дрехи. Сложете нещо хубаво. Не е задължително да бъде скъпо“. Според Валери, това ще ви накара да се усмихнете и да се чувствате по-добре, когато се погледнете в огледалото. Оттам ще ви дойде и мотивацията за тренировка и постигане на желаните резултати.

5. Постоянство

Мотото на Уотърс е „Ти си на една тренировка разстояние от доброто настроение“. Перфектният фитнес режим за нея се състои от 30-минутни упражнения, шест пъти в седмицата. По този начин тялото ви ще се приспособи към физическото натоварване и постепенно ще започне да се стяга. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Valerie Waters ? (@valeriewaters) on

Бонус: Звездно смути

Съставки:

250-350 мл вода

1 малък банан

100 г замразени боровинки

100 г замразени череши

1 супена лъжица семена от чиа

1 чаена лъжица шоколадов протеин на прах

1 супена лъжица какао на прах

1 чаена лъжица мака на прах

Как се прави:

Всички съставки се слагат в блендер и се смесват. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари