IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Влез във форма с Шакира!

10 декември 2019 11 00

Изпълнителката усилено се подготвя за Super Bowl

Снимка: Reuters

Преди няколко месеца беше официално съобщено, че Дженифър Лопес и Шакира ще забавляват публиката по време на почивката на Super Bowl през 2020 година. Разбира се, това означава, че изпълнителките трябва да започнат своята подготовка от по-рано през годината, за да бъдат в перфектна форма.

Това се отнася както за гласовите им данни, така и за визията им. Затова Шакира сериозно се е заела със задачата да изглежда добре и да смае феновете си със стегнато тяло. Изпълнителката се е доверила на фитнес треньорката Ана Кайзер, с която прекарва по 75 минути в залата пет дни в седмицата.

Кайзер повдига леко завесата и показва какъв е режимът на Шакира – какво яде, как тренира и как се подготвя за едно от най-важните изпълнения в живота си.

Храненето

В момента Шакира залага на по-лека храна – здравословни протеини и много зеленчуци. Изпълнителката в момента редува режими, в които яде 60% зеленчуци и 40% протеини или 80% зеленчуци и 20% протеини. 

Дневното меню на Шакира е следното: 

Закуска: черно кафе.

Обяд: Салата и риба.

Междинно хранене: Супа

Вечеря: Пържола с гриловани домати и спанак

Десерт: Черен шоколад.

Кайзер споделя, че менюто не се различава много от това, което Шакира яде през останалата част от годината. Целта на изпълнителката е да се откаже от вредните храни като хляб, захар, чипсове, както и газираните напитки.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Shakira (@shakira) на

Упражненията

Всяка една от тренировките на Шакира и Ана е най-малко 75 минути. Всяка една от тях включва сесия с танци и сесия, в която се правят силови упражнения. „Танцуваме, след това тренираме горната и долната част на тялото и накрая почиваме“, казва Кайзер пред Delish.

Тя добавя, че целта им е да изгорят най-малко 500 калории на тренировка. „Обикновено надминаваме това число, но това ни е минимумът. Трябва задължително да го постигнем“. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от Shakira (@shakira) на

За да са сигурни, че са изгорили минималните 500 калории, Шакира носи фитнес гривна всеки път. Според Ана такъв вид уреди са изключително полезни за всеки трениращ, тъй като невинаги знаете дали сте направили добра тренировка. 

Шакира: Миналата година бе една от най-трудните в живота ми!

Танците

Кайзер признава, че най-забавната част от работата ѝ с Шакира, е избирането на подходяща музика. И въпреки че е трудно да намериш правилните песни за човек, който дълго време е в бизнеса, Ана споделя, че е открила правилната формула: Музика, която е коренно различна от тази на Шакира.

„Обичаме песента на Ice Cube „Arrest the President“. Много е забавна и е хубава песен. Също така слушаме Иги Азалия и се връщаме към миналото с песента „Kryptonite“!“, казва пред Delish Кайзер.

В заключение Ана споделя, че Шакира се чувства най-добре, когато се е наспала и се е снабдила с правилните хранителни вещества. Затова тя съветва всеки, който се е насочил към залата, да не го прави на празен стомах или когато е твърде изморен. 

Шакира впечатли с акробатични умения

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари