IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 начина да останете във форма зад бюрото

28 декември 2019 10 30

Може да пазите режим и да отслабвате и в офиса

Снимка: Pexels

Искате да отслабнете, но работата в офис е редовното ви оправдание защо нещата не се получават. Вече може да спрете! Има начин да бъдете здрави и във форма дори да прекарвате 8 часа зад бюро на работното място. Започнете с това:

30 минути упражнения на ден

Без значение колко сте заети, отделете си 30 минути за движение на ден. То може да е под формата на ходене пеша, каране на колело, посещение във фитнеса, джогинг и т.н. Движението е важно за метаболизма, тонуса и цялостното психическо и физическо състояние на тялото.

Забравете за асансьора, катерете стълби

Уморително е, но крайно ефективно. Направете катеренето на стълби навик не само в офиса, но и у дома. То е полезно за сърцето, стяга мускулите на бедрата и седалищните части, тонизира цялото тяло и помага да горите повече калории.

Избягвайте машината за храни и напитки

Едно от най-големите изкушения на работното място е похапването на сладко и газирано, което често е на една ръка разстояние от вас в машината за храни и напитки. Да, трудно е да стоите далеч от шоколадите и бисквитките, особено когато са ви под носа, но за да овладеете глада, може да се запасите със здравословни снаксове.

Носете си обяд от вкъщи

Така ще имате контрол над храната, която поемате – хем количествено, хем качествено. Готовите ястия в ресторантите и заведенията често съдържат много калорични неща и консерванти. Вкарайте повече зеленчуци и протеини в обяда си, за да е балансиран.

Пийте вода

Пийте поне 6 водни чаши вода на ден. Ако ви е трудно да броите и забравяте да пълните чашата, си вземете бутилка от 1,5 л и я сложете на бюрото.
Водата ви помага да притъпите глада, да бъдете хидратирани и да доставяте необходимата течност на тялото, за да функционира пълноценно.
Според експертите, трябва да поемате поне 2 л течности на ден, като 80% трябва да са чиста вода.

Стойте прави по-често

Така или иначе сте ситуирани зад бюро. Това означава, че ще седите повече от 2/3 от работния ден. Постоянното седене не е никак полезно и може да доведе до редица здравословни проблеми. Затова е хубаво да прекарвате някакво време прави. Опитайте да стоите прави поне 2-3 минути на всеки час. Ако имате работни срещи, вижте дали има опция да прекарате част от тях изправени.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари