IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

7 изненадващи ползи за здравето от секса

15 май 2021 21 00

За някои от тях може и да не сте чували

Istock

Сексът е не само приятен, но и доста полезен за здравето. Въпреки че много от вас сигурно са наясно с основните му предимства като намаляване на нивата на стрес, все пак може би не знаете за всичките му ползи. Всъщност ще бъдете изумени да научите за някои от тях!

Ето и 7-те най-изненадващи ползи за здравето от секса, за които може би не сте и чували:

1. Подобрява имунната система

Сексът помага в защитата на тялото ни срещу микроби, вируси и други натрапници. Изследователи от Пенсилвания са установили, че студентите, които правят секс веднъж или два пъти седмично, имат по-високи нива на определени антитела в сравнение със студенти, които правят секс по-рядко.

2. Подобрява контрола на пикочния мехур при жените

Редовните оргазми включват мускулите на тазовото дъно на жената, като ги укрепват и тонизират. Оргазмите активират същите мускули, които жените използват, когато правят упражненията на Кегел. Наличието на по-силни тазови мускули означава, че има по-малък риск от инциденти с изпускане на урина.

3. Сексът намалява риска от инфаркт

Сексуалната активност помага да се поддържат нивата на хормоните естроген и тестостерон под контрол. Когато тези хормони са в дисбаланс, могат да се развият състояния като сърдечни заболявания и остеопороза. Що се отнася до защитата на здравето на сърцето чрез секс, повече е по-добре!

4. Редовният секс повишава самочувствието

Хората, които практикуват по-редовен секс се радват на по-добро самочувствие и имат по-позитивна оценка за тялото си. Като цяло качественият секс ни помага да се чувстваме по-комфортно в кожата си, а това влияе положително и на психичното ни здраве.

5. Подобрява качеството на съня

След оргазъм се отделя хормонът пролактин, който е отговорен за чувството за релаксация и сънливост. Това помага на човек да заспи по-бързо след секс, подобрявайки качеството на съня му.

6. Сексът укрепва общото благосъстояние на човек

Хората са „програмирани“ за социални взаимоотношения. Взаимодействието с приятели и семейство повишава цялостното ни здраве и благосъстояние. Тесните връзки с други хора, включително и с нашия интимен партньор, ни правят по-щастливи и здрави в сравнение с хората, които живеят по-самотно и изолирано.

7. Укрепва психиката ви

Когато човек знае какво иска по отношение на секса и е в състояние да си го каже и/или да си го поиска, това го кара да се чувства по-силен и смел като индивид. Способността да се изразявате по-уверено в спалнята, всъщност ви помага да бъдете много по-смели във всяка една област от живота.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

край на църквите и б ( преди 1 година )
Сексът е здраве, а църквата те учи, че е грях и те кара да се въздържаш и полудяваш...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Толио ( преди 2 години )
Хормона който ни отпуска и кара да спим е мелатонин.Пролактин е хормон който се секретира при кармачкити и провокира производство на кърмата.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар