IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

75-годишна фитнес инфлуенсърка след загубата на 30 кг: Най-после живея

28 февруари 2022 08 30

Джоан Макдоналд променя живота си по съвет на дъщеря си

Снимка: Pexels

Снимка: Pexels

Един от най-известните фитнес инфлуенсъри в Instagram е не кой да е, а 75-годишна жена, която започва своето отслабване преди пет години.

През 2016 година Джоан Макдоналд от Онтарио, Канада, е била на 70 години и е тежала 89 килограма, като е приемала лекарства за високо кръвно, висок холестерол и киселинен рефлукс. По същото време се е опитвала да се справи с болезнен артрит и рядко се е движела.

„Задъхвах се дори при изкачването на стълби“, казва Макдоналд пред MSNBC. Тогава дъщеря ѝ започва сериозно да се притеснява за здравословното ѝ състояние и е решила да се намеси. За щастие Мишел е фитнес треньор и бодибилдър, като се отдава изцяло на майка си и нейната трансформация. Включва я в програмата си „Жената чудо“ в Мексико, където със съпруга ѝ притежават фитнес.

„Когато Мишел ми даде ултиматум да променя живота си, осъзнах, че моментът е сега или никога. Писна ми да бъда изморена и болна. Просто съществувах, а не живеех“, казва Джоан пред Good Morning America.

Дамата започва да се фокусира върху вдигането на тежести, количеството прием на вода, осемчасовия сън и диета, която дава приоритет на макронутриентите. По този начин тя губи четири килограма в първия месец. Дните невинаги са били лесни, но Джоан успява да преодолее кризите, мислейки си колко по-добре се чувства.

„В началото беше трудно. Хората не разбират, че майка ми имаше трудни дни, в които се опитваше да разбере смисъла на всичко и се ядосваше“, разкрива Мишел. Джоан обаче вижда успехи не само в теглото, но и в здравословното си състояние. През първата година тя спира да приема лекарства за кръвно налягане, а сега, пет години по-късно, е спряла абсолютно всички медикаменти, свалила е 30 килограма и може да вдигне от лежанка 36 килограма.

„Нищо не се постига с магия. Всичко е работа, но работа, на която се наслаждаваш. Накрая ще бъдеш по-силен и по-здрав и само това има значение“, казва Джоан.

75-годишната дама тренира пет дни в седмицата и се е превърнала в знаменитост в Instagram. В момента има повече от 1,6 милиона последователи от всички възрасти. Именно Мишел кара майка си да започне да използва социалните мрежи и да показва прогреса си във фитнеса.

„Може би защото започнах да използвам смартфон толкова късно през живота си, но не осъзнавах, че хората комуникират през социалните мрежи“, казва Джоан, която също така има канал в YouTube и фитнес приложение. Във всичките си платформи тя се опитва да насърчи последователите си да станат от диваните и столовете и да започнат да се движат. Според нея, щом тя може да го направи на 70 години, всеки може.

„Много по-щастлива съм от преди. Най-накрая живея. Преди да започна имах чувството, че само съществувам, чакайки деня, в който ще си отида от този свят“, казва Джоан.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари