IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

73-годишна фитнес инфлуенсърка: Тренирайте по време на изолация

25 април 2020 21 00

Джоан Макдоналд впечатлява с фигурата си

Снимка: Instagram

Джоан Макдоналд е на 73 години, но вече има над 500 хиляди последователи в социалната мрежа Instagram. Тя впечатлява хората с фигурата си и желанието за тренировки. Добива слава след като показва промяната си, отслабвайки с 27 кг. Първите 21 ги губи само за шест месеца.

Освен че Макдоналд отслабва драстично, тя променя и целия си начин на живот. Не прахосва свободното си време, а се отдава на тренировки и здравословно хранене. Споделя, че похапва по пет пъти на ден, но порциите са значително по-малки от обикновените. В тях задължително присъстват месо, зеленчуци и зърнени култури.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on

Обича да е често във фитнеса, но по време на пандемията от коронавирус няма тази възможност. Тъй като попада в рисковата група, Макдоналд решава да си остане вкъщи и да спазва социалната изолация, наложена от много правителства. Това обаче не ѝ пречи да продължава с упражненията и да поддържа перфектна фигура. 

Заради COVID-19 Джоан отменя пътуването си от родната Канада до Мексико, където живее дъщеря ѝ. Тя обаче не позволява на вируса да я депресира и да сломи духа ѝ. „Научавам се, че дори и да не можеш да бъдеш с някого на живо, това не означава, че не можеш да се видиш с него чрез Skype, WhatsApp или други приложения“, казва тя пред „Insider“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on

Макдоналд също така споделя свои видеа на тренировките у дома, за да им покаже как могат да поддържат добра форма по време на изолацията. Тя вярва, че всеки трябва да продължи с физическите активности, независимо, че фитнесите в момента не работят. Джоан вярва, че движението и здравословният начин на живот са нещата, които поддържат тялото живо за дълго време. 

„Независимо че сте вкъщи, продължете с нормалния си график на живот“, казва тя пред „Insider“.

Признава, че става рано сутрин, за да тренира и да започне позитивно деня си. Освен че прави няколко упражнения у дома, в някои от дните тя решава да потича или да се разходи, спазвайки необходимата дистанция от останалите хора. Не забравя да си почива правилно и всеки ден става и си ляга по едно и също време. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on

За да се справи с негативните мисли, Макдоналд споделя, че използва медитацията. Освен нея, фитнесът също е помогнал на 73-годишната дама да пребори социалната изолация. „Въпреки че новите не са много добри, упражненията ми помагат да изместя фокуса си от ситуацията за определено време“, казва тя и добавя, че човек не трябва да приема живота за даденост. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joan MacDonald (@trainwithjoan) on

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари