IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Диети и фитнес: Режимът на Ева Лонгория

7 февруари 2022 08 30

46-годишната актриса много добре знае как да се грижи за здравето си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Едно нещо е ясно за Ева Лонгория – тя знае как да се свърже с останалия свят. Независимо дали кани феновете в тренировъчния си режим, споделяйки клипове в социалните мрежи, дали се задълбочава в своето наследство с поредицата си „Търсене на Мексико“ по CNN+, или запретва ръкави и прави коктейли в барове и магазини в цяла Америка, промотирайки текилената си компания Casa Del Sol. Ева изглежда е готова за всичко, което светът ѝ поднесе и е любопитна за бъдещето, подготвяйки се да се изяви и там. Това обаче не означава, че животът на актрисата е лесен.

„Съжалявам – крещящо дете“, казва тя пред Women's Health на чиято корица застава за мартенския брой. За срещата Ева е облечена в карирана пижама – облеклото, необходимо за рекламата, която току-що е заснела заедно с 3-годишния си син Сантиаго в дома си в Лос Анджелис. „Той обикновено е много спокоен и е толкова фотогеничен. Разбира се, днес, когато трябваше да се свърши работа, той постоянно крещи и не е в настроение. Беше си предизвикателство“, разказва Лонгория за снимачния процес.

Ако Ева някога е стресирана обаче, тя не го показва. Години наред актрисата, режисьор и предприемач жонглира с твърде много топки, като е успяла да си създаде механизъм за справяне с напрежението – един час тренировки всеки ден.

„Главно тренирам за психичното си здраве“, казва тя пред списанието. Този час – понякога стават и 75 минути – е нейното време да забрави за безкрайния си списък със задачи и да се съсредоточи върху движението на тялото си. Успява да намери нов любим начин да направи точно това по време на пандемията.

Разказва, че се е влюбила в малките трамплини, като у дома го използва, за да направи тренировка с лека интензивност, при която да не наранява коленете си. Допълва, че упражнението е перфектно за лимфния дренаж, като това намалява задържането на течности и умората. Ева започва да скача на малкия трамплин по време на пандемията, когато приятелката ѝ Елса Колинс я убеждава да пробва онлайн тренировка. Актрисата бързо се превръща в професионалист, като тези дни скача пет дни в седмицата.

Лонгория подскача между 30 и 45 минути на ден, след което завършва тренировката със силови упражнения, обикновено под надзора на личните си треньори Джулия Браун или Грант Робъртс. „Чувствам, че тялото ми се променя най-много, когато тренирам с тежести“, казва звездата пред Women's Health.

Приоритетът ѝ е да прави физическа тренировка всеки ден, дори когато пътува. „Ако трябва да пътувам сутринта, веднага когато кацна отивам на разходка, защото не съм успяла да тренирам. Дори да правя едно просто разтягане, пак е нещо“, разкрива Лонгория.

Твърдо вярваща във времето за себе си, Ева си създава навика да медитира – понякога за 5, понякога за 20 минути, но определено не с часове. Това е още една възможност да успокои ума си, докато се свързва с тези, които обича. Наскоро тя и приятелите ѝ са се регистрирали да направят 21-дневна медитация.

Друг здравословен начин, който актрисата е усвоила, е проследяването на съня си. Тя носи специален пръстен, който използва сензори за температура на кожата и движение, за да измерва дължината и качеството на съня. Всяка сутрин той дава оценка, варираща от 0 до 100, въз основа на активността от предния ден и колко добре е спала.

Като запален фен на фастинга, Ева обикновено яде в рамките на осемчасов прозорец всеки ден, обикновено от 11 до 19 часа. Закуската ѝ е черно кафе, след което е време за упражнения. След това прави закуска за семейството си, като често това са яйчен белтък и авокадо или пържен боб върху тортили, които актрисата сама си прави. Обядът обикновено е протеин – пържола, риба или пиле – и зеленчуци, а вечерята е нещо подобно или обилна супа.

„Опитвам се да използвам повече растителни съставки. Израснах в ранчо, където ядохме това, което сме посели. Още тогава развих признателност към храната, защото виждах откъде идва тя. Бобът е голям източник на протеин за нас. Затова обичам да правя различни неща с него“, казва Лонгория.

Захарта е официално премахната от менюто. Маслини, гевреци, пуканки и картофен чипс заменят сладкото. „Не обичам сладкиши или шоколад. Хляб също мразя. Никога не съм била изкушена от панер с топъл хляб“.

Освен ежедневните тренировки и времето със семейството, това, което кара Ева да се чувства щастлива, е киното. Като актриса тя е постигнала огромен успех, затова сега се захваща да работи и зад камерата. Лонгория обеща, че новите проекти в момента са в процес на създаване, като сега завършва подготовката на Flamin' Hot, който ще е първият ѝ пълнометражен филм като режисьор. Историята е по действителни събития и разказва за латиноамерикански чистач, който помага за създаването на веригата Flamin' Hot Cheetos.

„Това е проект, който е много близък до сърцето ми“, казва Ева. Допълва, че се чувства късметлийка, защото студиото ѝ е позволило да наема хора, които тя иска. Така екипът се изпълва главно с латиноамериканци.

Засега няма премиерна дата на Flamin' Hot Cheetos.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари