IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Звездни тренировки: Как Дакота Джонсън остава във форма

24 юли 2022 13 30

Актрисата спазва режим, дори по време на снимки

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

Всички знаем колко е трудно да бъдем мотивирани, за да следваме стриктен режим на тренировки и хранене. Желанието е огромно, но понякога волята ни предава фронта. Умората от работния ден, отглеждането на деца, поддържането на домакинство и още какво ли не, ни кара да искаме просто да се излегнем на дивана, да си пуснем релаксираща музика и да се отпуснем. А тренировките остават на заден план. 

За да ни вдъхнови да продължим със здравословния начин на живот, Дакота Джонсън споделя своя начин за поддържане на форма, дори по време на натоварения си с график снимки. Актрисата в момента може да бъде гледана като Ан Елиът в Persuasion по романа на Джейн Остин по Netflix. За да подготви ума и тялото си за ролята, тя се обръща към личния треньор Люк Уортингтън, който й помага да постигне две ключови цели преди и по време на снимките. 

"Първо, тя искаше да бъде във форма за филма. И второ, тя също така искаше да се наслади на психическите ползи от поддържането на режима си на упражнения и по време на натоварените графици за снимане", казва треньорът пред Vogue.

Дакота Джонсън

Снимка: Getty Images

Въпреки че ролята на Джонсън не изисква толкова голяма трансформация като тази на Лили Джеймс в Памела Андерсън, всички знаем силата на това да се чувстваме уверени и силни в телата си. За това Уорингтън определя график от тренировки - 80 минути, четири пъти седмично, които имат за целта да увеличат мускулната маса и силата на актрисата. Той прави специална структура на трениране, с която да повиши пулса на Джонсън, както тя обича. 

Режимът представлявал поредица от мини серии във всяка тренировка - едно упражнение за горна част на тялото, едно за долна част и едно основно упражнение, което я поддържа в движение през цялото време. Всичко това се прави без почивка между упражненията. "Очевидно мускулите си почиват, но се използва ефекта на венозния шънт", казва Уорингтън. 

Ефектът на венозния шънт е, когато сърдечно-съдовата система работи по-усилено, тъй като тя трябва да премести кръвта от горната към долната част на тялото, благодарение на упражнения в различните части на тялото. С други думи, движения за горна, последвани от движения за долна част. 

Дакота Джонсън

Снимки: Getty Images

По време на последната част от тренировката, Джонсън и Уорингтън се фокусират конкретно върху зоните, върху които тя иска да се работи - корем и задни части. Специфичните упражнения за дупе включвали мъртва тяга на един крак, магарешки ритник и вдигания на таза, докато краката са завързани с ластик. Междувременно за корема, Джонсън прави велосипедни коремни преси, жабешки подскоци и ъглови наклони. Всички те оформят талията, като същевременно усъвършенстват V-образната форма под пъпа. 

Разбира се, специалното кардио също е било от ключово значение, защото Джонсън обича да ускорява пулса си. За това тя тренира бокс, който я учи да се фокусира върху практикуването на всеки един удар, а не толкова върху самото оформяне на тялото. Ходенето също е била неразделна част от режима, като актрисата се прибирала пеш от фитнеса, който е на 40 минути от дома й. 

Дакота Джонсън

Снимка: БГНЕС

"Дакота е по-скоро бухал, отколкото чучулига, така че тренировките често бяха късно вечер, а не рано сутрин, като доста често бяхме във фитнеса в 21:00", казва Уорингтън. Според него, ходенето страхотна форма на нискоинтензивно кардио и има положителен ефект върху емоционалното благополучие, пълноценния сън и дори хормоналното здраве. 

Предимството на нискоинтензивните тренировки пред високоинтензивните е, че има по-добро съотношение риск:възнаграждение. Това означава, че всички можем да се радваме на едни и същи ползи с минимален до никакъв риск от нараняване и не е необходимо реално време за възстановяване. Можеш да повтаряш ходенето всеки един ден. 

Дакота Джонсън

Снимка: Getty Images

Чудесно за дихателната, храносмилателната и лимфната система, ходенето ефективно работи като механична помпа всеки път, когато направим крачка - лесен фитнес съвет за следващия път, когато обмисляте каква точно тренировка да направите. Разходката е чудесна и за времето, когато ви мързи да изпълните по-интензивни упражнения, но все пак искате да поддържате форма. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари