IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сара Джесика Паркър, как поддържаш тази фигура?

10 ноември 2022 10 40

Актрисата се храни здравословно

БГНЕС

БГНЕС

Сара Джесика Паркър може да е леко побеляла, но всеки път, когато я видим, се сещаме за Кари Брадшоу. Тя сякаш не се е променила след снимките на „Сексът и градът“. След като наскоро пресъздаде емблематична сцена от любимия на мнозина сериал, се замислихме как поддържа една и съща форма толкова много години. Може би отговорът на този въпрос се крие в нейните хранителни навици.

Тя е актриса, бизнесдама, модна икона, съпруга и не на последно място майка. Въпреки своя натоварен график, 57-годишната звезда успя да запази фигурата си и до днес носи много от тоалетите на своята известна героиня.

Макар да не се притеснява от белите си коси и бръчиците по лицето, днес някои експерти смятат, че все пак Паркър е прибегнала до естетичните процедури и е направила минимални корекции. Но как се храни и тренира ли, за да изглежда толкова добре?

Спазва ли диета Сара Джесика Паркър?

През 2011 г. актрисата говори за това, че е почитателка на диетата Хамптън. Тя е комбинация от средиземноморската, диетата на Аткинс и тази на Саут Бийч. Въпреки това, днес източници твърдят, че тя не продължава да я следва, а по-скоро има строги здравословни навици, които ѝ помагат да държи едни и същи килограми. Ето кои са те:

Тя се лекува сама

Отговаряйки на 73 въпроса пред списание Vogue, Сара Джесика Паркър посочва, че знае как да се наслаждава на любимите си неща, особено що се отнася до храната.

Звездата от Сексът и градът признава, че прегрешава с пица, в която има наденица, чушка и лук. Пие и кола, а нейният любим десерт е брауни със шоколад. Що се отнася до сладкото изкушение, тя предпочита шоколадът да е млечен, а не тъмен. Но не си мислете, че прекалява с него!

В интервю за New York Magazine Сара обяснява как се чувства, когато похапва любимите си храни със съпруга си Матю Бродерик.

„В нашата къща ние непрекъснато обръщаме внимание на нивото на удоволствие на масата... Не искам да внушавам, че целият ни разговор на вечеря е за оценка на яденето, но определено съзнателно му се наслаждаваме“, обяснява тя.

Лятна мода – Сара Джесика Паркър с комфортно и елегантно предложение

Семейна подкрепа за Матю Бродерик и Сара Джесика Паркър

Крис Нот защити Сара Джесика Паркър от коментарите на Ким Катрал

Все пак Паркър знае как да балансира любовта си към храната с грижата за здравето. Отново пред Vogue тя разкрива, че обожава дългите разходки и може би така балансира след похапване на вкусни гозби у дома.

„Ходя, живея в града. Ходя много. В момента това е всичко, за което имам време, но също така живея в къща с около четири или пет стълбища“, обяснява тя пред The Doctors, говорейки за това колко е важно движението през деня.

Превръща готвенето в приятно изживяване

Актрисата обожава да готви и знае какво има в нейната чиния. По повод тази своя страст, тя изтъква, че често следва рецепти на известни готвачи, например Джоан Нейтън. Има и стара книга с рецепти, която е получила на 18. „Супер старомодна е. Вероятно е супер демоде, но я харесвам“, добавя тя.

Паркър също така споменава, че тя и съпругът ѝ обичат да пестят храна и да я използват, за да приготвят много неща от графата „от нищо нещо“:

„Правим пилешки бульон през цялото време тук. Замразяваме го и обичаме да го използваме в нашия ориз“, казва тя и допълва, че в нейния дом нищо не се изхвърля. И дава пример с това, че от черупките на скаридите също приготвя вкусен и полезен бульон.

Обилна закуска в натоварените дни

Изследванията непрекъснато показват, че яденето на здравословна закуска, богата на протеини и хранителни вещества, може да помогне за по-добър метаболизъм. Макар Сара Джесика Паркър да не залага на такава всяка сутрин, я избира в дните, когато има много работа и е по-натоварена, за да получи достатъчно енергия.

„Имам странни хранителни навици. Обикновено не закусвам, освен ако не снимам, а когато снимам, закусвам обилно, обилно, лудо. Когато съм вкъщи и отивам само на работа (в магазина за обувки), ще стана много рано и просто ще пия кафе“, продължава тя.

Обича вино и коктейли

„Ние пием вино, но все още обичам коктейли“, казва блондинката, която често прави коктейли у дома. Нейният любим е Cosmopolitan. Тя си сътрудничи с компанията Invivo Wines, която предлага линия вина с нейните инициали. Въпреки това посочва, че не прекалява с алкохола, за да няма подпухнало лице и торбички на другия ден.

Само по чаша кафе на ден

Въпреки своята заетост на снимачната площадка, не е изненада, че Сара Джесика Паркър не обича да пие много кафе. Може би ще се учудите, но тя предпочита разтворимо вместо еспресо.

„Все едно съм в Гърция. Ако бях в Маями, можех да отида в малката Хавана за кубинско кафе. Понякога правя кубинско кафе...“, казва тя.

Въпреки че е любител на ароматното кафе, Сара се ограничава само до една чаша на ден. „Обичам да си правя кафе вкъщи, въпреки че пия само една чаша сутрин. Ако го пиех цял ден, щях да съм в пълна бъркотия“, добавя актрисата.

Сара Джесика Паркър: Не искам да работя с Ким Катрал

Сара Джесика Паркър изпрати абитуриент

Спортува ли Паркър?

Оказва се, че Сара не е сред известните дами в Холивуд, които прекарват часове, потейки се във фитнеса. Тя е на мнение, че 20 минути упражнения на ден са достатъчни, за да поддържа форма.

„Нямам нито издръжливост, нито мотивация да тренирам по-дълго. Обучението ми продължава 22 минути. Просто не мога да направя повече“, продължава тя. И допълва, че болката в краката е онова, което я спира да тича на пътеката или да прави по-натоварващи кардиотренировки.

За още новини от света на киното и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари