IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фитнес през лятото - 6 начина да постигнете целите си

29 август 2023 15 00

Топлото време може да ни държи далеч от залата, но не и от приоритетите ни

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Ах, лятото - сезонът, в който релаксацията е заложена в ежедневието ни и винаги е приемливо да си позволим допълнителна топка сладолед. По това време е лесно да оставим здравословните си цели да остана встрани, тъй като около нас хората или летят из Европа, или се излежават край басейна с чаша розе. Имаме чувството, че 1 януари е бил преди цял един живот, когато си поставихме целите да тренираме три пъти седмично или да медитираме всеки ден по 10 минути. Ако Нова година е създадена за планиране на фитнес целите, то тогава лятото е крайният тест за тях. 

Въпреки че може да е изкушаващо да задържите здравословните си цели на пиедестал това лято, има начин да се придържате към тях и все пак да се възползвате максимално от топлото време и всичко останало, което следващите няколко месеца могат да предложат. Така че, независимо дали искате да поддържате рутинните си тренировки, да следвате здравословната си диета, или да подобрите психичното си здраве, има шест трика, с които да го направите. 

Шест начина за поддържане на фигурата и здравето през лятото

1. Адаптиране на рутината към сезона

През януари, когато си поставихте здравословните цели, вероятно сте били нетърпеливи, мотивирани и отдадени. Шест месеца по-късно първоначалният ентусиазъм, който сте изпитали, може да е намалял и в това няма нищо лошо. Това просто означава, че е време да преоцените и да си направите нов план, специално за лятото. 

бягане Pixabay

Снимка: Pixabay

Прегледайте целите си и вижте къде може да направите корекции, за да се възползвате максимално от този сезон. Например, ако целта ви е била да тренирате повече, но идеята да отидете на фитнес, докато навън е слънчево, ви звучи ужасно, преместете тренировката си на открито. Записването на плана на лист хартия ви помага да го задвижите и ви държи отговорни за вашите намерения.

2. Отделете време за целите си

За повечето от нас лятото е най-натовареното време от годината. Пътуваме повече, посещаваме сватби и имаме по-натоварен социален живот, което затруднява намирането на време за приоритизиране на здравословните цели. Но възможността да се насладим на всичко, което лятото може да предложи, зависи от здравето ни, така че трябва да отделим време и на това. 

фитнес -

Снимка: Pixabay

Ако искате да имате оптимална енергия, храносмилане и настроение, за да можете да се насладите напълно на всички специални моменти, трябва да бъдете в най-добрата си форма. Отделянето на време за изпълнение на гореспоменатия ви план трябва да се приоритизира по същия начин, както бихте направили с работна среща или среща с приятели. Планирайте часови блок в календара си всеки ден или всяка седмица през лятото и се придържайте към него. 

3. Положително насърчаване

Помните ли как сте било поощрявани за нещо добро, което сте направили като дете? Може би сте получавали десерт след обяда, след като сте си изяли всичко или пък ви е позволявано да излезете с приятели, след като сте приключили с домашните? Не казваме, че трябва да се възнаграждавате всеки път, когато се доближите една крачка до постигането на целите си, но понякога промяната в начина на мислене може да помогне. 

лято, пътуване,

Снимка: iStock

Опитайте да преосмислите начина, по който подхождате към целите си, като планирате забавни събития или пътувания, когато сте постигнали нещо от списъка с целите си. Това е един от най-добрият начин да се уверите, че се придържате към рутината си, без да жертвате лятото.

4. Форма по време на ваканция

Ако сте като повечето хора по света, най-вероятно вече нетърпеливо броите дните до морската си ваканция, но също така се тревожите, чудейки се как ще поддържате някакво подобие на уелнес рутина, докато сте на почивка. Никога не трябва да тръгвате с подобна нагласа към ваканцията си, защото много лесно може да адаптирате рутината си, ако това е вашето желание. Разбира се, може само да си почивате, което също не е лош вариант. Заслужили сте си го!

фитнес

Снимка: iStock

Ако все пак искате да поддържате форма по време на почивката, може да отделите едни 15-30 минути за сутрешна тренировка, докато всички останали спят. Също така се заредете с добавки, които могат да помогнат за поддържане на вашето фитнес тяло, и отделяйте малко време за себе си всеки ден, за да медитирате или да си водите дневник. Рутината ви може да не е същата като у дома, но е добре да присъства във ваканционното ви ежедневие.

Във форма за лятото – тайните на отслабването

Отслабване – малките и лесни промени, които ще ви помогнат

Табата – тренировката, която ще ви трансформира за лятото

5. Приятел в спорта

Наличието на отговорен приятел не само ви прави по-способни да се придържате към целлите си, но също така прави изпълнението им много по-забавно. Намерете някой, който споделя подобни здравни цели като вас и съставете план заедно как да ги поддържате. Запишете се за едни и същи тренировъчни класове, определяйте дати за пазаруване на хранителни стоки или проверявайте прогреса си чрез съобщения всеки ден. Наличието на някого, с когото можете да споделите вашето здравословно приключение, позволява по-позитивна и успешна среда.

6. Отразете напредъка си

При всяка дългосрочна цел е необходимо да отделите време, за да обмислите напредъка си, да оцените всичко, което сте постигнали и научили, и да направите необходимите корекции, за да продължите. Ако са изминали шест месеца от целта ви да медитирате всеки ден и сте се придържали стриктно към нея, поздравления! Но ако сте нарушили режима си няколко пъти, това също е нормално. 

кантар, диета,

Снимка: iStock

Всеки ден изглежда различно и наистина няма универсален начин за постигане на целите. Да бъдеш здрав означава просто да адаптираш начина, по който се чувстваш всеки ден. Без значение къде се намирате по пътя към целите си, гордейте се с това, което сте постигнали. Здравословният начин на живот е завинаги, така че отразяването на напредъка е една от многото радости по пътя към успеха. 

За още здравословни съвети последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари