IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътят към желаната фигура – всичко започва от ума

9 октомври 2023 18 00

Ето как да промените начина си на мислене

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Когато мислите за привличане на добра енергия, има вероятност умът ви да се насочи към теми като любов, повишение или нещо материално. Но знаете ли, че визуализацията и манифестацията също играят важна роля за вашето физическо здраве? Повечето от нас приемат за даденост това, което телата ни вършат ежедневно, докато здравето ни не се промени и не започнем да търсим начини за подобряване на благосъстоянието си. 

Въз основа на закона за привличането, подобното привлича подобно. Каквото и да отделите като емоционална енергия и внимание, това ще се върне при вас, дори и да е подсъзнателно. По същия начин, по който можете да използвате това правило, за да превърнете мечтаната си кариера в реалност, то също така може да ви осигури оптимално здраве. 

Може да звучи като фокус да си пожелаете отслабване или чиста кожа и това да се сбъдне, но всъщност реалността е съвсем друга. Умът е толкова мощен, че всъщност може да каже на тялото какво да прави – това не е магия, това е наука. 

Мими Бушар обяснява, че е изчистила кожата си чрез промяна в начина си на мислене. „Когато медитирах с мисълта за чиста кожа, моята кератоза пиларис напълно изчезна. Когато не практикувах практиката достатъчно, състоянието винаги се връщаше“, казва тя. По същия начин споделя, че се е борила и с теглото и хранителните си навици, докато манифестацията най-накрая не я извадила от цикъла на преяждане и ограничаване. 

Пътят към желаната фигура – всичко започва от ума

1. Променете начина си на мислене

Вашите мисли и поведение създават вашата реалност. Така че, когато излъчваме ниска, отрицателна енергия, ние привличаме негативни преживявания. Добрата новина е, че можем да повишим вибрациите си просто като развием осъзнатост за това как мислим – нашите несъзнателни, автоматични мисли – без критика и осъждане. 

Номерът да преобръщаме сценария винаги, когато не се чувстваме най-добре, е да забележим как реагираме на нещата във външната среда и какво ни кара да се насочим към самоограничаващи мисли. Ако например смятате, че сте твърде „дебели“, прекалено уморени или ви липсва мотивация, тялото ви ще продължи да се чувства по този начин. За да разчупите моделите и действително да промените тялото си, изберете нови мисли.

жена, мислене,

Снимка: Pixabay

Например – вместо „Твърде съм уморен, за да се справя с това“, заменете тази мисъл с „Мога да се справя с всичко, което ме сполети“. Вместо „Не съм доволен от тялото си“, заменете тази мисъл с „Моето тяло винаги се развива, за да ми служи и да стане най-добрата версия, която може да бъде“. За да промените това, което се случва в тялото, трябва да препрограмирате това, в което умът вярва.

2. Освободете се от негативните емоции и стресови реакции

Запомнете, че вашата енергия създава вашата реалност. И нека си признаем – изпитваме стрес по-често, отколкото си мислим, и това кара тялото винаги да е в бойна готовност. Според експерти, начинът, по който мислим, се отразява сериозно на физическото ни състояние и негативните емоции може да бъдат основния виновник за липсата на енергия и мотивация. 

стрес ядене

Снимка: iStock

Независимо дали го осъзнавате или не, можете да задържите преживявания, стрес, спомени и травми в различни части на тялото си, ако не бъдат обработени. Когато замените тези емоции на оцеляване – страх, безпокойство, болка – със сърдечни чувства като доброта, състрадание и благодарност, те работят с тялото ви, за да повишат емоционалното ви състояние. Всъщност изследване показва, че когато практикувате да изпитвате тези повишени емоции на радост, благодарност и любов в продължение на 10 минути три пъти на ден, вие променяте настроението си, прекъсвате реакцията на стрес и учите тялото си да се чувства достатъчно добре. 

3. Медитация и манифестация

Разбира се, да останете неподвижни и да успокоите ума си изисква работа. Но когато го правите съзнателно и с внимание, можете напълно да си представите себе си в по-добро здраве, като сигнализирате на мозъка да го направи. Актът на представяне, че правите нещо, е също толкова полезен за вашия мозък, колкото и действителното му правене. 

медитация istock

Снимка: iStock

Проучванията показват, че медитацията може да доведе до бързи промени в генната експресия. С друи думи, ние имаме способността да повлияем на нашата генетична съдба и здравето ни не е предопределено. 

4. Бъдете благодарни

Положителната психология и изследователите на психичното здраве са установили неоспорима връзка между благодарността и доброто здраве. Според тях, има около 1200 различни химични реакции, които благодарността задейства и които помагат за излекуването и възстановяването на тялото ви. Това не е изненада, тъй като благодарността помага на хората да изпитат повече положителни емоции, да се насладят на добрите преживявания и да подобрят здравето си. 

момичета, сладолед,

Снимка: iStock

Освен това законът за привличането гласи, че когато се фокусирате да сте благодарни за това, което имате, ще привлечете повече неща, за които да сте благодарни. Така че, за да проявите по-добро здраве, признайте тялото си за неговите способности, като смях, дишане или излекуване от наранявания, и култивирайте благодарност към него, като изразите признателност за неговите функции, като силни крака, които ви носят през целия ден, или ръце, които ви позволяват да прегърнете любимите си хора.

След това визуализирайте и почувствайте какво е да постигнете най-добрата си физическа форма. Започнете или завършете деня си, като благодарите в дневник или мислено – ще пренастрои ума ви, за да преодолеете чувството за липса, което пречи на тялото ви да се възстанови.

Седем важни храни за здравето на очите

Вкусно и ароматно сутрешно кафе – здравословно или вредно

Как стресът саботира диетата ви на подсъзнателно ниво

5. Бъдете най-здравата своя версия

Започнете, като помислите и идентифицирате кой искате да бъдете. Какво би правил и ял този човек? Какви биха били неговите навици? С какви хора би се обградил? След това започнете да се възприемате сякаш вече сте този човек. Подхождайте към всяка ситуация и решение – без значение колко големи или малки – като себе си в най-добрата си физическа форма. Да се държите като човека, който искате да бъдете, ще ви помогне да се приведете в съответствие с него и да бъдете него. 

фитнес, тренировки,

Снимка: iStock

По същия начин е добре да участвате в дейности, които могат да ви осигурят по-добро здраве, без значение колко незначителни може да изглеждат. Вашата енергия ще поеме идеите и практиките за подобряване на здравето. Не е нужно да започвате голяма тренировъчна програма или диета. Правете малки движения, които носят енергия на здравето и ги правете с удоволствие. Опитайте се да сготвите нещо с предпочитания от вас протеин или потърсете групи, към които можете да се присъедините, или хобита, в които да участвате, които включват хора, стремящи се към по-добро здраве. 

За още тенденции за красотата и здравето, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари