IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според Аюрведа: Кои плодове да похапваме често?

15 август 2017 05 00

Задължителните плодове през този месец

Снимка: pexels.com

Снимка: pexels.com

Сезонът, който ни предоставя най-много плодове, е в разгара си. Те са вкусни и ни дават енергия за нови приключения. Специалистите по древната наука Аюрведа са изготвили списък от 7 суперплодове, които задължително трябва да похапваме през този сезон, за да сме в крепко здраве. Авокадо, киви, смокини, са само част от храните, които регулират баланса в нашето тяло и ни помогнат да се предпазим от някои болести. 

1. Банани

Ако се чувстваме отпаднали след плаж или разходка в планината, можем да хапнем банан, който веднага ще ни даде енергията, от която се нуждаем. Тази суперхрана съдържа в себе си комплекс от въглехидрати и натурални захари, които са чудесен стимулант за организма. В банана има и голямо количество витамин B6, който подобрява настроението, както и калий, който понижи кръвното налягане. Фибрите в плода подпомагат храносмилателния тракт. Специалистите по хранене съветват да консумираме плода рано сутрин, но без да го комбинираме с мляко. 

2. Нар

Този плод подобрява здравето на сърцето като намалява лошия холестерол, увеличава нивата на добрия и регулира кръвното налягане. Суперплодът съдържа витамин C- антиоксидант, който предпазва клетките и подсилва имунната система.

Кои са останалите плодове четете на Puls.bg

Автор на статията:
Анна Дантева

КоментариКоментари