IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Отслабни през пролетта: Полезна ли е чиата?

23 април 2019 08 50

Минете на диета със семената за няколко седмици

Източник: IStockphoto

Източник: IStockphoto

През последните няколко години се говори доста за ролята на суперхраните в режимите за хранене. След авокадото, чиата е една от най-използваните. Семената съдържат вещества, които насърчават храносмилателната система и спомагат за отслабване. Освен това имат куп други ползи.

Кои са най-големите предимства на чиата?

– съдържа фосфор, който подобрява паметта;

– калцият в семената е важен за здравето на костите, зъбите и ноктите;

– в нея има вещества, които облекчават менструалната болка;

– намалява кръвната захар и нивото на лошия холестерол в кръвта;

– консумацията помага на хора, изпаднали в депресия и с психични разстройства.

Семената трябва задължително да бъдат накиснати предварително във вода, сок, мляко. Попадайки в тялото те набъбват и придават ситост на стомаха.

Диетата с чиа се препоръчва на хора, които имат нужда от пречистване и искат да свалят 2-3 излишни килограма. Семената се комбинират с други храни, като режимът е на 3 етапа от по няколко седмици.

Първи етап

Той е с продължителност от 2 седмици и основната му цел е да подобри метаболитната система. По време на него се свалят доста килограми, но се пият само специално приготвени коктейли. Те може да бъдат с кисело мляко, сок, нектар или парченца плодове или зеленчуци. Между тях може да се приемат и по-леки храни като плодове и зеленчуци, различни видове меса, но без голямо количество въглехидрати.

Втори етап

Неговата продължителност е около 6 седмици. През това време обмяната на веществата в тялото се подобрява, като един от коктейлите се замества с продукта, от който е направен.

Отслабни през пролетта: Помагат ли варените яйца?

Трети етап

Той няма определен времеви период. Основното е човек да продължи да включва чиата в храненията, за да отслабне и задържи желаните килограми.

Менюто трябва да е богато на пресни плодове и зеленчуци, бобови култури, риба, пуешко, пилешко. Единствено се избягват храни с високо съдържание на въглехидрати като хляб и други тестени изделия, ориз, картофи...

Не сте пробвали никога досега чиа, започнете от закуската. Прибавяйте семената към овесени ядки с кисело мляко, смутита и фрешове. Постепенно добавяйте и към други храни, но винаги ги разтваряйте предварително.

Отслабни през пролетта: Диета за плосък корем

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари