IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Черната пантера“ Анджела Басет вае фигура с бизонско месо

27 ноември 2019 08 30

„Станете и се разходете“, казва актрисата

Снимка: Reuters

Навлизаме в сезон, в който движението е сведено до минимум, а изкушенията ни засипват отвсякъде. Коледните и новогодишните празници са идеална предпоставка да се сдобием с няколко излишни килограма, които след това трудно можем да изгубим.

Затова актрисата Анджела Басет, която участва във филма „Черната Пантера“ и сериала „9-1-1“ казва, че е важно да обръщаме внимание на това, което слагаме в организма си. Звездата е посланик на инициативи, борещи се срещу диабета и сърдечните заболявания и приема много лично тези здравословни проблеми.

Анджела

Снимка: Reuters

През 2014 година Басет губи майка си, която страдала от захарен диабет. „Тя ме отгледа, вярваше в мен и ме подкрепяше през целия си живот“, казва актрисата. 5 години след загубата, Анджела все по-усилено се занимава със сърдечните проблеми, защото, според нея, болестта, която убила майка ѝ, се е превърнала в епидемия.

Един от най-важните съвети, които Басет дава на хората, е да третират храната си като лекарство. „Опитвам се да не гледам на яденето като на награда или като нещо, което правя от скука или от стрес“, казва тя пред Insider.

Актрисата признава, че се опитва да стои настрана от обработени храни като бялото брашно. Вместо това тя включва в менюто си много плодове и подправки, които помагат на организма да се бори с инфекциите и заболяванията. Единственото нещо, от което не се отказва, е десертът.

Анджела

Снимка: Reuters

Той обаче не включва захар, а се състои от чисто какао и сладки картофи. „Никой не разбира разликата, но тялото ми я усеща“, допълва Басет. Ако иска да яде червено месо, актрисата залага на бизонското. Причината, която тя изтъква е, че то не се обработва по същия начин като говеждото. Също така месото от бизон съдържа омега-3 мастни киселини.

За по-здрав имунитет – яжте кълнове

В навечерието на празниците Анджела Басет съветва своите фенове да накарат близките и приятелите си да се движат повече през следващата година, независимо какво ядат. „Станете и се разходете“, допълва тя пред Insider.

Анджела

Снимка: Reuters

Изследвания показват, че дори 30-минутна разходка на ден, може да подобри състоянието на сърцето.

Какво да хапвате и пиете, за да преборите грипа?

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

АЗ ( преди 4 години )
Съмнявам се да яде бизонско, тъй като бизоните са забранени за убиване в целия свят. Вероятно става въпрос за биволско. Проверете си превода.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар