IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

4 доказани ползи от таебо тренировките

17 декември 2019 09 00

Намаляват стреса

4 доказани ползи от таебо тренировките

Спортувах ли достатъчно тази година? Може би някои от вас си задават този въпрос, гледайки какво показва кантарът. Е, ако отговорът си личи по закръглената ви фигура, настъпването на януари и края на празниците е идеалното време за пречистване и сбогуване с вредните навици. Освен ограничаването на някои храни или започването на режим, човек търси типа тренировки, с които да влезе във форма.

Бокс с крака или както всички го наричат – таебо, са аеробни упражнения, които ще ви помогнат да отслабнете след тежките трапези по Коледа и Нова година. Създадени са от американския инструктор Били Бланкс, който си падал по по-ритмичните упражнения и интензивните тренировки. Той съчетава различни движения от стилове като карате, таекуондо, както и балет и хип-хоп. Постепенно неговите тренировки стават популярни в цял свят.

С таебо може да се отървете от стреса през новата година и да станете по-гъвкави, защото таебо тренира както тялото, така и ума. Тъй като този вид упражнения са високоинтензивни, необходима е предварителна консултация с лекар преди да ги започнете.

Една таебо тренировка:

Намалява част от подкожните мазнини;
 
Подобрява работата на сърцето;
 
Подобрява кръвообращението;
 
Намалява стреса;
 
Подобрява тонуса.

Ето четири доказани ползи от таебо за тялото:

Отслабване

Ако сте прекалили с вкуснотиите по празниците, не очаквайте добър резултат след 1-2 тренировки. Важното е да се запишете и да имате мотивация, а калориите ще се стопят постепенно. По данни на Livestrong, при едночасова тренировка загубвате 350-450.

таебо IStockphoto

Pixabay

В случай, че ходите на таебо поне два пъти седмично, може да оформите тялото си и да загубите някое излишно килце. При него се използват четири от петте компонента във фитнеса и тялото се поти изключително много. Това спомага за премахването на токсините и подобрява метаболизма.

5 начина, с които да намалите талията си

Натрупване на мускулна маса

В превод от корейски, „тае“ означава крак и се свързва с движенията, които прави долната част на тялото по време на тренировка. От друга страна „бо“ идва от бокс и се отнася до ударите, които човек прави с ръцете си по време на него.

Тренировките натоварват еднакво добре цялото тяло и всички негови мускулни групи. Те спомагат за заякването и повишаването на мускулната маса.

Грижа за сърцето

Комбинацията от танцови движения и елементи от бойните изкуства води до учестен пулс. Това е причина сърцето да изпомпва повече кръв, заради което тренировките се препоръчват за по-добро сърдечно здраве.

По-голяма гъвкавост

Едно от най-големите предимства на таебо тренировките е, че ще ви направи много по-гъвкави, отколкото сте били преди. Разгряването, както и комбинацията между танци и високоинтензивни упражнения намаляват напрежението в мускулите, както и риска от контузии.

С изпълняването на различните движения човек координира по-добре в пространството ръцете и краката си, като успява да пази и равновесие.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари