IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тренировките, които забавят стареенето

10 януари 2020 14 30

Преборете възрастта с движение

Снимка: Istockphoto

Остаряването е част от живота и е неминуемо. Колкото и скъпи процедури да си правите, колкото и скъпи кремове да ползвате, няма как да го предотвратите напълно. Има и нещо друго. Тялото и кожата реагират не само на външни влияния, а и на процесите, които се извършват в самото него. Казано по друг начин – ако приемате правилната храна и добавки, и ако се натоварвате по най-добрия за вас начин, можете да забавите появата на бръчките.

Директорът на центъра по кинезиология в университета Чапман, Калифорния, вярва, че упражненията могат да ви помогнат да се чувствате по-млади и да изглеждате така.

Ето и кои активности ще забавят процеса на стареене:

Йога

Йогата не действа на конкретна част на тялото, а има ефект върху цялото тяло.Но има дори разработени специални упражнения за лицето, които да поддържат кожата млада и опъната.

„Йогата помага да намалите стреса, който е сред основните фактори, ускоряващи стареенето. Това рефлектира веднага и върху цялостното състояние на тялото и кожата“, твърди йога експертът Динеш Дагар.

Вдигане на тежести

Повечето жени избягват вдигането на тежести, но не трябва, защото то помага за здравето на костите. Фитнес експерти, както и медици, вярват, че тренировките за вдигане на тежести са много полезни в борбата с остеопорозата.
Внимавайте и вдигайте тежести само под наблюдението на професионалисти.

Yoga

Клекове

Клековете товарят най-големите мускули в тялото – седалищните. Те не само помагат за изгаряне на калориите, но и за поддържане на мускулатурата и здравината на краката.
Повечето от вас ежедневно клякат десетки пъти без дори да осъзнават. Вдигане на тежки торби, гушкане на малко дете – всичко това изисква клякане. Неправилното изпълнение на това упражнение може да доведе до контузии, така че следете внимателно как клякате – гърбът трябва да е изправен, а коленете да не минават пред пръстите на краката ви.

Ходене

Много изследвания твърдят, че редовното ходене понижава риска от деменция с една трета. Скорошно проучване пък разкрива, че разходките подобряват функционирането на сърдечносъдовата система. А здраво сърце = младо и енергично тяло.

Кръгови тренировки

Кръговите тренировки ускоряват бързо пулса и засилват динамиката, което като цяло прави тренировката по-кратка, но много интензивна. Подобни тренировки стимулират бързо растежа на мускулите, което е свързано и с регенериращи процеси и обновяване на клетки.

Cardio

Кардио тренировка

Кардиото е препоръчвано от много бюти експерти, защото помага в изчистването на кожата и нейното подмладяване. Причината е, че като интензивна тренировка, тя води до обилно потене (изхвърляне на токсини от тялото) и засилване на кръвообращението.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари