IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Слаби и здрави с кленов сироп

16 август 2012 08 40

10 дни без храна могат да ви заредят с енергия и да ви направят по-красиви и по-здрави!

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

За прочистването на организма няма сезон. То е подходящо по всяко време, особено, ако специалният режим се изпълнява в по-кратки срокове.

В повечето случаи пречистването на организма е свързано и с отслабване, затова мнозина се подлагат на него с надеждата да „убият с един куршум два заека". Вече сте чували за плодовите диети, приемът само на фрешовете, гладът само с вода и билков чай, а чували ли сте за диетата с кленов сироп?

Тя се изпълнява до 10 дни и е много ефективна. Кленовият сироп клас A и C е богат на много хранителни съставки и затова няма опасност да изтощите организма си, поемайки единствено него по време на диетичния режим. Класът е необходим, защото индикира за интензивността, вкуса, чистотата и качеството на продукта.

Какво представлява диетата с кленов сироп?

Кленовият сироп се приема вместо храна в рамките на 10 дни. Ако не се изкушите да хапвате и пийвате други неща, ще се лишите за този период от 5-10 кг. Тази диета може да се прилага до три пъти годишно (но между отделните гладувания трябва да има пауза от минимум 4 седмици), като има благоприятен ефект не само върху физиката ви, но и върху кожата, косата, храносмилателната система. Въпреки че приемате само вода и кленов сироп, няма да останете без енергия и сила.

Ето и какво ви е необходимо, за да приготвите вашето питие с кленов сироп:

- 2 супени лъжици кленов сироп
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1 щипка (1/4 лъжица) джинджифил на прах или лют червен пипер (чили) за подобряване на метаболизма и циркулацията
- 300 мл. топла или студена вода
Всички съставки се разбиват до получаване на хомогенна смес.

Дневният прием е от 6 до 12 чаши (2 до 4 литра) дневно. Всеки път, когато почувствате глад, изпивайте по една чаша. По време на диетата не може да консумирате никаква друга храна. Позволена е само вода и ментов чай (без подсладители).

Ако не издържите на глада през целия период, може да го съкратите в рамките на 5-7 дни. Тогава обаче, ще отслабнете по-малко.

Изключително важно е захранването след края на диетата. Първите 3 дни трябва да преминавате постепенно към нормално хранене, като поемате малки количества храна и то лесно смилаема.

Ето и примерно меню по време на захранващия период:

Първи ден: плодов сок, зеленчукова супа, варени зеленчуци.

Втори ден: плодов сок и плодове, зеленчукова супа, варен ориз, зеленчуци (сурови или варени).

Трети ден: плодове, зеленчукова супа, зеленчуци, соя.

Избягвайте месата по време на захранващия период, както и други протеиновите храни, тъй като организмът ви е бил напълно лишен от протеини за определен период от време. Сирене, мляко, меса, яйца и т.н. започнете да консумирате от 4-ия ден след края на диетата.

Ако не искате да отслабвате интензивно, а да направите само прочистване на организма си, можете да пиете кленовия сироп само един ден. Изберете си ден от седмицата и заменете храненията с описаната напитка.

Еднодневната програма за очистване на организма може да се прилага, колкото пъти искате през цялата година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

jankataive@abv.bg ( преди 10 години )
ЗДРАВЕЙ ИСКАМ ДА ТЕ ПОПИТАМ ПРЕЗ ТЕЗИ 4 СЕДМИЦИ ПРИЕМАШЕ ЛИ ДРУГА ХРАНА ИЛИ САМО НАПИТКАТА ,ЗАЩОТО АЗ ГО ПРИЕМАМ ЗА ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ НА ОБЯД СПАЗВАМ 90 ДНЕВНАТА ДИЕТА,МОЛЯ ТЕ ОТГОВОРИ МИ ИМАМ НУЖДА И АЗ ЗДРАВОСЛОВНО ДА ОТСЛАБНА ЗАЩОТО НАПЪЛНЯХ СЛЕД ОПЕРАЦИЯ ОТ ЖЛЪЧКА И АНТИДЕПРЕСАНТИ КАЧИХ 25 КГ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Петко ( преди 10 години )
Кленовия сироп започнах преди 4 седмици, като на всяка седмица правех по 2 дена лека захранка без спорт. Висок съм 1.94 и тежах 138 килограма и бях с размер на ханша 133см. , а сега съм 97 килограма и размер на ханша 85см. Доста се поохарчих, но резултата е повече от идеален :D !! Дори кожата ми не се е отпуснала...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
RU ( преди 10 години )
До manzana: До manzana: Аз съм втори ден,когато започнах бях 102,500 сега съм 99,100 не знам от какво е дали от сиропа дали от това че не приемам никаква друга храна ,но е факт.Имам само леко главоболие,не чувствам никакъв глад.ако така продължават нещата ще съм много доволна от резултата дори прекалено.Желая успех и на вас.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
manzana ( преди 10 години )
Аз съм на 7-ми ден ,но съм свалила едва 2 кг,пия по 2 литра от разтвора от клас А,искам да питам дали клас Б и С са по ефикасни за диетата? имам и едно прегрешение,2 вечери ядох по 2-3 парчета диня,голямо нарушение ли е това :( ?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 10 години )
До N.Dimitrova: Точно поради тази причина се слага червен пипер
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
N.Dimitrova ( преди 10 години )
Извинявайте но не разбрах тази диета има ли слабителен ефект.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
( преди 11 години )
А може ли да се пие по едно кафенце без захар?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
fivan ( преди 11 години )
В момента съм на такъв режим и се чувствам страхотно!За 5 дни съм свалила 5 кг. и съм бодра и свежа!Мисля да продължа до ден 10 и ще пиша после как е с йо-йо ефекта!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
antonia73 ( преди 11 години )
тази диета има ли слабителен ефект.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
ivan ( преди 11 години )
klenoviqt sirop moje da se zakupi ot po4ti vsi4ki magazini za bio produkti cenata mu e mejdu 15 i 20 lv
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар