IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 високоефективни движения за отслабване

18 май 2012 09 40

Заменете мазнините с мускули

Снимка: womenshealthmag.com

Снимка: womenshealthmag.com

Изследователят в обсластта на тренировките д-р Уейн Уесткот, който е и инструктор в департамента за науката на физическите упражнения в колежа Куинси в Масачузетс, твърди, че ако изберете подходящи движения, дори да са само пет на брой, може да постигнете учудващо добри резултати. Вижте предложенията за високоефективни упражнения, които да включите във вашата тренировка:

Спринтьорът

Упражненито е подходящо за онези коремни мускули, които придърпват навътре талията ви като естествен корсет.

Снимка: womenshealthmag.com

А. Легнете по гръб с ръце отстрани и прави крака, а петите са във въздуха на 15-30 см от пода.

Б. Започнете да се изправяте докато повдигате лявата си ръка със свит лакът, така че да прилича на помпащото движение на спринтьор. На най-високата точка при изправянето, издърпайте дясното коляно до гърдите. Върнете се в изходна позиция, държейки краката изправени и повторете с противоположната ръка и крак. Това се брои като едно повторение.


Сумо клякане, повдигане на коляно встрани и странична коремна преса

Многофункционалното движение кара голям брой мускули да работят и покачва сърдечния ритъм, така че горите максимално калории.

Снимка: womenshealthmag.com

А. Заставате с крака на разстояние по-голямо от ширината на раменете, държейки в ръце медицинска топка пред тялото. Клякате докато бедрата са почти паралелно на пода.

B. Изправете гърба, държейки дясното коляно свито. Повдигнете крака докато завъртате ханша, така че вътрешното бедро да се вижда отпред. Балансирайте на левия крак, докато повдигнете десния крак нагоре и навън и коляното мине покрай ханша. В същото време завъртете топката в посока обратна на часовниковата стрелка, докато е над дясното рамо и извийте горната част на тялото надясно.

Докосване на глезена

Движението натоварва всяка една мускулна система.

Снимка: womenshealthmag.com

А. Застанете с прибрани крака и сгънете лявото си коляно на 90 градуса, така че да балансирате на десния крак.

B. Докато клякате, протегнете лявата ръка през тялото и се опитайте да докоснете външната част на дясното стъпало с пръстите си. Изправете се в начална позиция и повторете.

Босу подскоци

Този уред, който прилича на половин топка върху платформа, спомага за изграждане на сила и координация. Много подходящо за хора, които тичат на дълги разстояния.

Снимка: womenshealthmag.com

А. Загрейте с малко подскоци на двата крака за една минутка, като внимавате бедрата и коленете да са на една линия и да използвате коремните си мускули за поддържане на контрола.

B. След това скочете високо и се завъртете на 180 градуса.


Ски подскоци

Подходящи са за оформяне на бедра, ханш, гръб и прасци.

Снимка: womenshealthmag.com

А. Застанете в позиция за лицева опора.

B. С прибрани крака, стегнете коремните мускули и изритайте назад, повдигайки краката нагоре и наляво, свивайки колената към дупето. Стъпалата ви трябва да се приземят малко по-навън от лявото ви рамо.

C. Върнете се в начална позиция с подскок и повторете движението на дясната страна.

Автор на статията:
Мария Димитрова

КоментариКоментари

laska.nenova ( преди 11 години )