Вероятно знаете, че катеренето е спорт, който натоварва цялото тяло и развива изчистени и издръжливи мускули. При този спорт натоварването върху сърцето е огромно, защото се изисква непрестанно снабдяване на мускулите с кръв. В същото време пулсът се повишава, за да съхрани кислорода в кръвта. Всичко това прави катеренето един от най-добрите кардио спортове.

Представя ме ви стената за катерене „Treadwall", която е проектирана така, че позволява хората да се катерят без да спират, толкова дълго, колкото искат и с такава трудност, която могат да понесат.

Иновативната стена е подходяща както за начинаещи катерачи и деца, така и за опитни алпинисти, тъй като ъгълът на катерене може да се променя с едно движение и от лесен склон да трябва да изкачвате труден надвес.

Още по темата

Скоростта на въртене на стената и позицията на ръкохватките също могат да се се регулира, като стената се задвижва само от телесното тегло на кетерещият се чрез патентованата технология Pace ™.

„Treadwall" е лесна за използване - не изисква специална екипировка или обувки. Начинаещите катерачи ползват същите обезопасителни мерки както и професионалните катерачи.

Човек реално никога не се изкачва на повече от 1-2 метра от пода. А когато реши да приключи с тренировката - с един малък скок е на пода.

Стената има надеждна, 11-годишна история, а поддръжката ѝ е минимална.

„Treadwall" се предлага в различни модификации и е насочена най-вече за продажби във фитнес зали, медицински центрове, училища и за домашна употреба, тъй като е компактна, свободностояща и е на колела – тоест можете да я местите из помещението.

С нея ще си правите отлична аеробна тренировка, която ще подобри вашата гъвкавост, сила и издръжливост.

Вижте снимките на стената в нашата галерия!