IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стречинг упражнения за добър тонус- програмата

27 април 2006 07 26

С малко практика, тези движения ще ви помогнат дори станете по-гъвкави и спокойни

Стречинг упражнения за добър тонус- програмата

След като се подготвили за стречинг упражненията, време да е пристъпим и към самата програма.

Упражнение 1

 Легнете по гръб, вдигнете ръце над главата и се протегнете максимално- така, все едно искате да докоснете нещо с пръстите на ръцете и пръстите на краката.

Задръжте така около десет секунди, после се отпуснете.

Упражнение 2

Останете легнали по гръб, но свийте краката в коленете. Опрете стъпалата си стабилно на земята. Обгърнете едно коляно с две ръце и го приближите към гърдите, за да отпуснете мускулите на ханша. Останете в тази позиция 15 секунди, после направете същото упражнение с другия крак.

Упражнение 3

Легнете по гръб и свийте в коляното само десния крак, така че бедрото и прасеца да са под прав ъгъл. Хванете с две ръце дясното си бедро и го приближите към гърдите. Така разтягате мускулите, разположени в задната част на бедрата.

Останете в тази позиция 10 секунди, после сменете краката.

Упражнение 4

Легнете по корем и хванете левия си крак с лявата ръка. Приближете го максимално до дупето, за да разтеглите четириглавия мускул. Останете в тази позиция 15 секунди и сменете крака.

Упражнение 5

Легнете по гръб с разперени настрани ръце. Сгънете краката в коленете и ги наклонете наляво, а обърнете главата си надясно. Останете така 15 секунди, след това направете същото упражнение в другата посока.

Упражнение 6

Седнете с кръстосани крака и добре изправен гръб. Приберете корема. Сложете дясната си ръка на лявото ухо и завъртете главата си бавно на дясно като гледате в земята. Оказвайте лек натиск на главата си в продължение на 20 секунди, после отпуснете и сменете страната.

Упражнение 7

Останете седнали, не стягайте врата. Сключете ръце зад гърба си с дланите навътре. Повдигнете ръцете си назад без да ги разделяте докато усетите леко напрежение в мускулите на ръцете. Останете така в продължение на 15 секунди, дишайте и издишайте дълбоко.

За да завършите, останете седнали и дишайте дълбоко няколко пъти със затворени очи. Станете бавно, като вдигнете първо дупето, после гърба и накрая главата.

КоментариКоментари