IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Спенсър Матюс разкрива тайната на супер тялото си

21 декември 2013 11 40

Актьорът добива тази визия само за 6 месеца, но с диета и изтощителни тренировки

Снимка: Men’s Health

Снимка: Men’s Health

Британският актьор Спенсър Матюс (участва в сериала „Made in Chelsea“) позира в новия брой на мъжкото списание „Men's Health“, а в статията илюстрира как за шест седмици е успял да се сдобие с тяло на професионален модел.

Спенсър започва да тренира през септември с един от най-добрите фитнес експерти във Великобритания – Шон Стафорд, който вкарва в перфектна форма само за месец и половина. В началото Матюс е тежал 86 кг и е имал 17 процента мазнини в тялото си. В края на периода той е бил с тегло от 80 килограма, но е имал само 8 процента телесни мазнини.

„Аз съм от мъжете, които спазват диети, но след това стават жертва на йо -йо ефекта. Влизам във форма бързо, но после се връщам към стила си на живот с лягане късно вечер, с партита, алкохол и храна за вкъщи, и си връщам килограмите. Този път обаче смятам да променя напълно начина си на живот, за да запазя това тяло“, споделя Спенсър.

Той споделя, че освен диетата и тренировките, са му помогнали и хранителните добавки „Forza“, които са потискали апетита му и са подпомагали метаболизма му.

Снимка: Men’s Health

Приятели на Спенсър го запознават със Стафорд, който е шампион по фитнес и той му създава режим на хранене с висок прием на протеини и нисък на въглехидрати и мазнини. Диетата на Спенсър е включвала хранене на малки порции, но редовно през целия ден. Стафорд въвежда в менюто на актьора и много екзотични меса и риба.

Ето и примерното му дневно меню:

7 часа – Закуска от омлет с яйчен белтък, шунка и спанак с кокосово масло.

10 часа – Постно пуешко месо, 50 грама кафяв ориз, грах или спанак.

11 часа – Закуска с високо съдържание на протеини като пастърма.

13 часа – Бургер с месо от кенгуру, 50 г кафяв ориз, задушени броколи.

16 часа – Месо от дива свиня с кафяв ориз.

19 часа – Филе от риба меч ( 200-300 г ) и задушени зеленчуци.

В първите няколко тренировъчни дни Спенсър е бил напълно изтощен. По принцип е тренирал по един час, шест дни в седмицата. Спортните му сесии са били предимно силови – с тежести и то в серии с много повторения. Започвал е с по-леки тежести и е преминавал към по-големи. Вместо кардио тренировка в залата, той е ходил на плуване или е карал колело три пъти седмично (извън силовите тренировки).

Тренировката му всеки път е започвала със загрявка от 500 до 1000 метра джогинг, 4 серии по 8 клякания, а между тях осем набирания на лост.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари