IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да горите повече мазнини по време на кардио

18 юни 2014 12 31

Тайната на бързите резултати

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Най-просто казано кардиото се свежда до движението на мускулите, които всъщност са двигателите на метаболизма. Следователно колкото повече кардио правите, толкова повече калории изгаряте.

Ето защо кардиото е предпочитано повече от жените, които искат да свалят килограми, за разлика от мъжете, които се стремят към качване на мускулна маса.

Без значение дали тичате, карате колело, плувате или извършвате някаква друга физическа дейност, вие имате възможност да засилите ефекта от своето кардио. Опитайте някои от следващите трикове между два и пет пъти седмично наред с обичайната си тренировка:

1. Интервали.

Според някои специалисти редуването на високо и ниско интензивни тренировки за кратки промеждутъци от време е най-бързият начин за увеличаване загубата на мазнини. Загрейте в продължение на 10 минути, а след това следвайте някой от следващите примерни интервали в продължение на до 20 минути:

- 30 секунди висока интензивност и 30 секунди ниска интензивност;

- 90 секунди висока интензивност и 90 секунди ниска интензивност;

- 2,5 минути висока интензивност и 2,5 минути ниска интензивност;

2. Продължително.

Поддържането на постоянно темпо за дълъг период от време е чудесно за цялостното изгаряне на мазнини. Ключът към успеха се крие в постепенното увеличаване на продължителността на тренировките. На всеки две седмици си поставяйте за цел да увеличавате продължителността на своята тренировка с по пет минути.

3. Темпо.

Това е нещо средно между интервалната и продължителната тренировка. Дайте колкото се може повече от себе си, но за по-кратко време. Стремете се да запазите нивото си на усилие стабилно. Загрявайте в продължение на 10 минути. След това правете по две или три темпо тренировки по 10 минути. Почивайте по 5 минути след всяка тренировка, за да може да се възстановите.

4. Възстановяване.

Ако сте много уморени, опитайте някаква тренировка с ниска активност като каране на колело, например. Правете го между 30 и 45 минути. По-леките темпове ще стимулират вашето кръвообращение и лимфна система, което от своя страна помага на мускулите да се възстановят.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )