IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата година повелява да сте здрави

8 януари 2008 13 09

Това е основната ви цел, нали? Ето и няколко лесни съвета, с които ще я постигнете бързо и сигурно чрез спорт

Новата година повелява да сте здрави

Какво смятате да правите през следващите 12 месеца? По заобиколен начин питаме дали сте си набелязали определени неща, които искате да постигнете през това време, а не кога сте планирали почивката си. Е, предполагаме, че вече имате идеи.

Надяваме се, че на първо място поставяте доброто си здраве (ние така бихме направили на ваше място). И не свеждайте грижата за него до презапасяване с витамини и болкоуспокояващи хапчета. Опитайте по-различен подход, който ще ви спести главоболието и в пряк, и в преносен смисъл.

Искаме да кажем, че можете да промените качеството си на живот с повече спорт и правилно хранене, разбира се. Дори нямате нужда от карта за фитнес залата, защото с малко мотивация можете да започнете и вкъщи. Трябва ви само екипировка и изобретателност и сте готови.

Ако обаче наистина сте решили да подобрите физическата си форма ще имате нужда от професионална помощ, особено в началото. Ето няколко идеи как да се организирате максимално бързо:

-Изберете си зала по собствен вкус – луксозна, светла или просторна, важното е да ви доставя удоволствие ходенето там. Трябва да има и професионален инструктор, който да ви помага в началото.

-Вече знаете как да го проверите. Ако наистина е добър, ще ви помогне да изясните целите, които преследвате. След като решите дали ще отслабвате или искате по-големи и добре развити мускули, той трябва да ви направи адекватна програма. В нея задължително се взимат предвид по-сериозни минали заболявания, ако сте имали такива.

-Относно целите вече сме казвали, че трябва да бъдат реалистични все пак. Ако искате да отслабнете няколко килограма, но имате широк ханш, трябва да сте наясно, че тазът ви няма да се свие. Нито пък само с хапване ще разширите раменете си, трябват и упражнения.

-Екипирайте се добре – удобни обувки и дрехи. Ако смятате да тренирате вкъщи, вероятно ще ви излезе по-скъпо. Пък и мястото невинаги е достатъчно, тъй че обмислете всички възможности. Бъдете и по-креативни – използвайте подръчни средства при тренировките.

-Разнообразявайте заниманията си още преди да ви омръзнат. Вместо да тичате на пътеката, разходете се високо в планината или карайте ски, сноуборд, спускайте се с шейна... Да продължаваме ли? Всъщност, използвайте всеки свободен момент да излезете навън. Не само е приятно, а и полезно.

-Намерете съмишленици, с които да споделяте спортните си занимания. Дали ще тренирате вкъщи или ще заведете свои приятели в залата е въпрос на избор. Там можете да откриете и доста интересни хора, с които тренировката ще ви доставя повече удоволствие.

Ето, преговорихме основните стъпки по пътя към новото ви Аз през новата година. Ние ще бъдем постоянно тук, за да ви напомняме и съветваме как да бъдете здрави и очарователни, постоянно.

КоментариКоментари