IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да запазите границата между приятелството и любовта

22 август 2020 21 00

Често развиваме чувста, които съсипват приятелството с другия пол

Снимка: Pexels

Любовта е едно от най-чистите чувства, приятелството също. Докато първото ви носи пеперуди в стомаха и ви кара да се чувствате обожавани и на седмото небе от щастие, приятелството ви носи сигурност, защитеност и подкрепа.

Много приятелства между двата пола минават границата на дружбата и се оплитат в любовни емоции, което после рефлектира върху тяхното изначално приятелство и нерядко го съсипва. Когато сте минали едно ниво на интимност, губите усещането за комфорт. Но животът е непредвидим, желанията на сърцето също и неусетно да залитнете по своя най-добър приятел.

Идентифицирайте линията между приятелството и любовта

Без значение колко сте близки с приятеля си, трябва да запазите връзката си здравословна. Границата между приятелството и любовта е тънка и трябва да за себе си да си изясните каква е и колко сте далече от нея.

Следете чувствата си

От време на време си задавайте въпроси относно вашите чувства към него и ако усетите, че хлътвате, по-добре се отдръпнете или говорете с него. Самоанализът е сред ключовете за успешните отношения и правилната и навременна преценка.

Не споделяйте прекалено много за живота си

Приятелите ни помагат в тежки моменти и няма как да не са част от живота ни. Но когато говорим за приятелство между хора от различни полове, някои аспекти от живота ви е по-добре да си останат ваша тайна. В противен случай, той може да ги приеме за смесени сигнали и това само да обърка приятелството ви без да го искате.

Бъдете внимателни с алкохола край него

Алкохолът премахва задръжките и отключва по-фриволно поведение. Не случайно доста хора ползват смело оправданието „бях пиян/а“. Тогава сме по-склонни да се подаваме на страстта и дори да я стимулиране. Ако прекрачите границата със своя приятел под влиянието на алкохол, после може да съжалявате и оправданието да не ви помогне да си го върнете.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари