IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да повишите страстта във връзката по време на изолация?

19 април 2020 21 00

Увеличете очакването на партньора

Снимка: BGNES

Изолирането от света има и положителни страни. Освен че имате повече време за излежаване, гледане на телевизия, четене на книги или слушане на музика, можете да подобрите уменията си в леглото. Въпреки препоръките на лекарите за избягването на интимните контакти по време на пандемия, много двойки, които са здрави, не се притесняват да правят секс.

Първоначално идеята да бъдете постоянно с половинката звучи страхотно – може да си отделите повече време един за друг и да го правите когато поискате. Но след това скуката започва да надделява и страстта остава на заден план.

Независимо, че не ходите на работа, вие трябва да продължите да се поддържате, за да не понижите очакванията на човека до вас в интимен план. Според психолози, изолацията кара много мъже и жени да се занемарят, което определено не действа добре на либидото. Наболите косми по краката и интимните части, мирисът на пот или мръсната коса, действат доста отблъскващо.

Според специалистите, ако по време на пандемията не се намирате на едно място с вашата половинка, трябва да направите така, че да поддържате емоцията между вас жива. От друга страна, ако всеки ден сте с вашия мъж или жена, трябва да бъдете по-оригинални и да измислите нещо по-интересно от мисионерската поза на спалнята.

Ето няколко начина, с които да повишите страстта във връзката докато стоите #ОтговорниВкъщи:

секс, наслада

Pixabay

Визуализирайте

Независимо дали сте разделени заради пандемията или просто единият е на работа, а другият у дома, впрегнете визуализацията като ваш пръв помощник. Съобщение до половинката какво я очаква като се прибере или се видите, действа доста стимулиращо. Може да обясните детайлите на вашето бельо, с което да накарате партньора си да си ви представи и да поиска да се прибере час по-скоро.

Правете повече комплименти

Не е нужно да имате някакъв повод, за да кажете на мъжа си, например, колко добър е в леглото. Особено в момент на изолация, когато и двамата сте изнервени, подобни комплименти повдигат настроението и желанието за секс.

Разиграйте сцена

Опитайте се да повишите очакването на половинката. Не допускайте тя/той да излезе от банята и да ви види на същото място, където сте правили секс и предишния път. Разиграйте сцена, в която да има елемент на изненада. Това ще се получи още по-добре, ако сте на различни места и му/ѝ пишете какво правите, докато го/я няма.

секс, двойка

Pixabay

Ролеви игри

Предишният съвет е свързан до голяма степен и с ролевите игри, които за някои са нещо непознато. Може би на него му се струва смешно да се представи за полицай, който ви спира за проверка, но от друга страна би му харесало, ако сте секси монахиня или медицинска сестра с оскъдна престилка.

Използването на ролеви игри ще разсее скуката по време на социално дистанциране и ще извади на показ неподозирани заложби.

Ако не живеете с гаджето на едно място, дори самият разговор за това каква роля смятате да играете следващия път, когато се видите, повишава желанието за секс.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари