IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кога е време да си вземете почивка от половинката

26 декември 2020 21 00

Това не е краят, но може да го предотврати

Снимка: Istockphoto

Отношенията в една връзка не са константни. Има периоди, в които ви се иска буквално да извиете врата на своята половинка. В други моменти пък имате нужда от повече пространство. Понякога проблемите с партньора са толкова много, че направо се задушавате и се чувствате в омагьосан кръг, от който не можете да излезете. Всичко това е нормално. И не е нужно да слагате край на връзката си, а можете да си вземете почивка един от друг, докато си избистрите главата и след това да поработите върху отношенията си.

Кога е окей да си вземете почивка?

Когато проблемите между вас станат много

Може да са дребни дразнения, или стари драми, които обаче изведнъж ви връхлитат накуп. Чувствате се объркани и изнервени, но докато сте в компанията на партньора, не можете да вземете обективно решение и да ги оправите. Малка почивка далече един от друг ще ви даде време да останете насаме със себе си и да подредите главата си.

Когато личното ви пространство е нарушено

За да функционира една връзка, е важно всяка от страните да запази своята индивидуалност, лично пространство, среда, интереси. С времето нерядко животът на двойките така се смесва, че тези граници се размиват и в даден момент вие сте като скачени съдове. Това може да доведе до усещане за задушаване, паник атаки и дори съмнения дали не трябва да сложите край на връзката. Не бързайте! Починете си един от друг, отделете време да намерите себе си и отново да изградите тези граници, които да ви помогнат да бъдете себе си и да имате една здравословна връзка.

Когато усетите безразличие към партньора

Искрата е угаснала и вие сте като съквартиранти. Познавате се толкова добре, че се приемате за даденост. Едновременно с това имате една симбиоза и изградени навици като двойка, които ви дават чувство на удобство и спокойствие.

Как да събудите чувствата? Отделете се за кратко и вижте как ще се чувствате. Липсва ли ви половинката?

Когато се карате прекалено често

Очевидно и двамата сте напрегнати и в момента не можете да решите проблемите си. По-добре да се дистанцирате един от друг, за да се успокоите, да приоритизирате проблемите си и след това да поговорите спокойно, за да видите с кои можете да се справите.

Когато се чудите дали връзката ви има бъдеще

Ако си задавате този въпрос, значи нещата помежду ви не вървят и трябва да направите ревизия на връзката си. Вариантите са два – или да я прекратите веднага или първо да си дадете малко време насаме, да прочистите главата си и да прецените дали има смисъл да се борите за нея.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари