IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Според зодията: Как приемате отхвърлянето?

24 ноември 2020 17 30

Да те отреже човек, към когото имаш чувства, не е особено забавно

Istock

Има хора, които се справят с голяма грация, когато ги отхвърлят, запазвайки достойнството си. Има и друг тип личности, които се държат като истерични деца, когато обектът на романтичния им интерес ги отреже. Третата група хора реагира и приема отхвърлянето без да изпада в горните две крайности.

Прочетете как всеки от 12-те зодиакални знака реагира, приема и съответно преживява отблъскването, особено от човек, към когото има чувства:

Овен – Счита, че този който го е отхвърлил е в голяма заблуда

Човекът Овен е страстен, решителен и амбициозен по природа. Той е първият знак в зодиака и често е един от най-уверените в собствената си стойност знак. Именно затова той не може да приеме да бъде отхвърлен. Подобно нещо го кара не само да се ядосва, но и да се чувства подценен. Отказът е вид неуспех, а това за Овена е неприемливо. По-скоро ще обвини другия човек в грешна преценка, отколкото да приеме, че не е по вкуса му.

Телец – Ще изпадне в самосъжаление

Практичният и отговорен Телец държи много на стабилността в живота си. Отхвърлянето силно разклаща земята под нозете му. Той никога не е склонен да предположи, че нещо подобно може да му се случи. Телецът никога не е подготвен за отказа, особено в романтичен план. Той се справя с отхвърлянето, като се потапя в самосъжаление... или в ядене на любимия си сладолед. Хубавото е, че Телецът преодолява отказа сравнително бързо.

Близнаци – Ще разказват колоритни истории за това как са били отхвърлени

Близнаците могат да приемат сравнително по-леко отблъскването, без да си го слагат на сърцето много-много. Те са силно променливи индивиди, така че могат да преминат от чувство на гняв и отчаяние до липса на каквато и да е заинтересованост за секунди. Едно е сигурно – те ще разказват с голяма охота за всяко отхвърляне, което са преживели, като даже ще преувеличат историите. А всъщност няма да са ги преживели чак толкова тежко.

Рак – Ще се прави, че не му пука, но ще е покрусен

Ако човек от този чувствителен знак бъде отхвърлен, той ще се държи така, сякаш не му пука и нищо не е станало, но вътрешно ще бъде абсолютно покрусен. Раците трудно преодоляват факта, че човек, когото са харесвали ги е отблъснал. Те ще направят всичко възможно следващия път да се предпазят от подобно разочарование, изграждайки стена около сърцето си. Също така те дълго време ще оплакват нещастието си.

Лъв – Първоначално смята, че този който го отхвърля, се шегува

Лъвът смята, че е толкова уникален, че всички би трябвало да искат да бъдат с него. Именно затова той няма да повярва лесно, че някой може да поиска да го отблъсне. Когато все пак осъзнае, че човекът отсреща не се шегува, Лъвът ще бъде обезсърчен, но за кратко. Той е толкова сигурен в своята собствена стойност, че отхвърлянето няма да остави голяма следа в душата му. Просто ще реши, че другият човек е в грешка и рано или късно ще съжалява.

Дева – Приема отхвърлянето без драма

Отхвърлянето обикновено следва Девите в живота им и те отрано свикват с него. Това се дължи главно на факта, че те са твърде големи перфекционисти и хората се уморяват от техните високи, често непостижими стандарти. Именно затова Девата има доста овладени емоции, дори когато е разочарована. Обикновено отхвърлената Дева променя фокуса си върху нещо друго важно в живота си, вместо да се самосъжалява. Тя приема отказа с достойнство.

Везни – Отхвърлянето смазва самочувствието им

Тъй като са дипломатични и любезни, Везните очакват да бъдат пощадени от грубо отблъскване в живота си. Ако все пак се случи някой рязко да ги отреже, те започват да се вглеждат в себе си и да се чудят къде са сгрешили. Отхвърлянето може да изпрати Везните надолу по спиралата на самосъжалението и да засегне силно самочувствието им и то за дълго време. Те са склонни да позволят подобно лошо преживяване да ги бележи до живот.

Скорпион – Запазва самообладание

Тайнствената природа на Скорпиона привлича хората, но също така може да ги отблъсне. По тази причина личностите от този знак разбират какво е отхвърляне рано в живота си. Те се справят прилично с отказа, главно защото не позволяват това преживяване да ги разтърси. Те умеят да запазват самообладание, през каквото и изпитание да преминават. Скорпионът вярва в кармата и знае, че този който го е отхвърлил, някой ден също ще бъде отблъснат.

Стрелец – Разочарован е от отказа, но продължава да опитва

Хората от този знак са оптимисти и техните вибрации повдигат духа на всички. Стрелецът знае, че животът е твърде кратък, за да бъде нещастен. В същото време това е една от най-идеалистично настроените зодии в зодиака. Поради това Стрелецът преживява разочарование, когато нещата не се получат така, както се е надявал. Но пък продължава да се опитва... Той ще продължи с преследването на обекта на интереса си, дори след като веднъж е бил отхвърлен.

Козирог – Няма време да потъва в негативни мисли защо са го отблъснали

Козирогът е реалист и напълно разбира как се случват нещата в живота и в любовта. Отхвърлянето не може много да изненада или пък да разтърси Козирога. Разбира се, той е разочарован, но това не му пречи да продължи с живота си. Освен това той обикновено има много работа за вършене и няма време да потъва в мисли защо някой го е отблъснал. Пък и Козирогът често има прекрасни взаимоотношения с най-близките си и не страда от липса на внимание.

Водолей – Ще прехвърли вината върху себе си

Представителите на този знак са известни с това, че трудно събират смелост да признаят чувствата си към друг човек. Ако все пак се решат да го направят и отсреща се сблъскат с отхвърляне, това няма да им подейства никак добре. Те първоначално ще се почувстват изиграни, а после ще прехвърлят вината за ситуацията изцяло върху себе си. Водолеите ще са убедени, че им липсва късмет в любовта.

Риби – Преструват се, че всичко е наред

Всеки има свой собствен начин за справяне с отказа, а този на Рибите е най-интересният. Те живеят в свят на фантазии и мечти, а когато отхвърлянето настъпи, бързо се оттеглят на това свое вълшебно място. Стоят си там докато болката не премине и напълно не забравят за случилото се. В лоши периоди от живота си, те са склонни да си заравят главата в пясъка и да се преструват, че нищо не се е случило и че всичко е наред.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари