IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

6 начина да го свалиш преди другите

16 февруари 2006 09 19

Ценни съвети за дамите, които искат сами да завоюват принца, дори още преди той да ги е забелязал

6 начина да го свалиш преди другите

Представете си, че в офиса ви започва работа нов и привлекателен колега. Още преди да се е осъзнал на новото си работно място, вие и колежките ви вече сте му вдигнали мерника и желаете той да бъде ваш. Проблемът е, че не сте единствена. Какво да направите за да го “уловите”?

В книгата си “Мъжете са като рибите: Какво трябва да знае всяка жена, за да свали мъж”, авторът Стив Накамото дава ценни съвети на дамите, които искат сами да завоюват принца, дори още преди той да ги е забелязал.

Методите на Накамото са почерпени от книгата на бизнес консултантите (!) Ал Райз и Джак Троут “Позиционирането: Битка за вниманието ви”, в която двамата специалисти дават маркетинг съвети за добро рекламиране на една стока и как тя да попадне в полезрението на купувача. Оказва се, че маркетинг съветите лесно могат да бъдат преработени и за “пазара” на свободни мъже.

Ето и 6-те най-важни съвета:

Бъдете първа. По този начин най-лесно ще застанете няколко крачки пред конкуренцията. Последните винаги се задоволяват с трохите.

Преценете конкуренцията си. Битката винаги се печели по-лесно, когато концентрирате силата си срещу слабостта на противника. Бъдете хитра и водете битка само когато си заслужава и има смисъл.

Бъдете различна и уникална. Ако не можете да бъдете най-добрата в една категория, бъдете най-добра в друга. Можете лесно да надвиете конкуренцията си като бъдете по-хитра, по-остроумна, по-мила, по-силна, по-уверена, по-страстна и по-добра слушателка. Ясно е, че по-талантливият печели и колкото повече качества имате в сравнение с останалите, толкова по-добре за вас.

Не обръщайте внимание на противниците си. Бъдете над тях. Ако не можете да се борите с класа срещу тях, по-добре не се захващайте да се съревновавате. Имайте честност и достойнство.

Защитавайте се. Бъдете подготвена за неприятелски атаки. Някои хора печелят като разкъсват всички други по пътя си. Бъдете подготвена. Ако искате другите да ви уважават, трябва първо да уважавате себе си и да устоите с достойнство на словесни атаки и дребни интриги.

Правете добри съюзи. Обграждайки се с приятели, вие можете да разчитате на по-голяма помощ и разбира се, защита срещу тези, които ви мразят. Пък и така е доста вероятно с помощта на верните ви другари да стигнете по-бързо до сърцето на желания мъж. Освен това винаги е по-добре, когато има някой, който да ви пази гърба.

КоментариКоментари