IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разкрийте тайните на мъжките странности- част 1*

22 февруари 2006 09 37

Защо мъжете никога не питат за посоката? Защо се обръщат към приятелите си така, все едно ги мразят. Защо не могат да опаковат подарък? Най-сетне има логично обяснение на мъжките странности

Разкрийте тайните на мъжките странности- част 1*

Мъжете са странни. Понякога са много странни. И всички са странни по един и същи начин. Дойде времето да надникнем в мъжката психика и да разберем защо се държат така понякога.

Едва ли ще можем да ги променим, но когато знаем причината, можем по-лесно да свикнем с навиците им.

Защо мъжете не питат за посоката

Всички сме били „там“- онова място в средата на Нищото, където сме се озовали само защото изживяващият се като Фернандо Магелан мъж не е пожелал да попита за посоката, а е обикалял в кръг часове наред.

Това поведение се дължи на факта, че през каменната епоха мъжът е бил този, който се е грижел за прехраната. Не че и днес не е така, но тогава мъжете са ходели на лов съвсем наистина. Та по онова време е било жизнено важно за мъжа да запомни пътя от дома си до ловното поле и обратно.

Именно заради това и днешните мъже не искат да питат за посоката, а държат да се ориентират сами- за да не покажат на Еволюцията, че се е провалила в тяхно лице.

С други думи въпрос на чест е за мъжете да се ориентират сами. „Щом Колумб е открил Америка без да пита, и аз ще мога да стигна до с. Банкя, Трънско“.

Защо мъжете са обзети от научно-популярните телевизионни канали?

По тези канали дават или как разрушава нещо, или как животните се изяждат едно друго или как разни смешни чичковци с мустаци карат огромните си мотори насам-натам.

Който и мъж да попита, ще ви каже, че това са нещата, които иска да прави, вместо да ходи на работа от 9 до 5 ( без изяждането от черна пантера, естествено).

Защо мъжете обичат да правят секс "бързо и яростно"

Това е въпрос на прости математически изчисления. Мъжете изпитват спонтанно желание за секс два пъти по-често от жените. Като прибавите към това и фактът, че 30% от мъжете са имали поне един път проблем с преждевременната еякулация и резултатът е на лице.

Е, има и по-прозаично обяснение. „Повече удоволствие, по-малко усилие“, което пък не звучи никак зле, нали.

Защо мъжете не могат да опаковат подарък

Не е защото са неспасяемо непохватни, а защото подробностите им убягват. Тъй като подаръкът е важният в случая, малките детайли като панделка и красива опаковка се смятат от мъжете просто за излишни.

Има някои мъже, които, и то съвсем основатeлно, оставят подаръка в торбичката от магазина, за да бъде пределно ясно от къде е взет.

Защо мъжете не изхвърлят тениските от ученическите години

Не, мъжете не са чак толкова неграмотни на тема „модни тенденции“. Те пазят старите си тениски по две причини. Първата е- от носталгия. Да, да, точно така, от носталгия. Мъжете, също като нас, обичат да пазят неща, които им напомнят за миналото.

Втората причина се базира на принципа за минимално съпротивление- щом въпросната дреха покрива що-годе тялото, то тя става за носене. Изхвърлянето на старите дрехи води до най-омразната за мъжете дейност- пазаруването.

И за да не се срещнат с най-големия си враг- магазините за дрехи, те предпочитат да износят до край старите си дрехи.

Защо мъжете се обръщат към приятелите си с обидни имена?

Не е защото се мразят, а точно поради обратната причина. Да използваш "стоплящи" сърцето обръщения като копеле, глупак и тъпак за мъжете е висша демонстрация на емоционална привързаност.

Така те хем показват, че въпросното „копеле“, с което говорят е един от най-добрите им приятели, хем не издават емоционалната връзка явно, защото това ги изнервя.

Защо мъжете държат да пренаредят багажника на колата, когато вече сте прибрали всичко

Ако питате някой мъж за това, той ще ви отговори „Защото сме по-добри в това“ и ще е прав.

Медицински изследвания са показали, че мъжете имат по-добро чувство за пространство, което автоматично ги прави по-добри в подреждането на разни неща. А и багажът за тях е като тетрис в гигантски размери.


*Очаквайте скоро Тайните на мъжките странности 2, от където ще ви стане ясно защо мъжете ревнуват от гаджето ви от седми клас, защо си спомнят резултата от финалния мач на Световното през 1990,  а не знаят рождената дата на родната си майка и защо им е да имат цял гараж с инструменти, които няма да използват никога!

 

КоментариКоментари