Казват, че жените са най-притеснителни преди секс. Хиляди неща се въртят в главите им – кога ще намерят време да си купят ново бельо, какво точно да изберат, кога да го съблекат, дали имат хубава фигура, какъв парфюм да си сложат, да експериментират ли... При мъжете било лесно – те събличали дрехите и не се интересували толкова от предварителната игра. Да, ама не.

Оказва се, че както жените, така и мъжете се притесняват за няколко основни неща преди секс. Особено ако имат нова половинка и не знаят какво обича и мрази тя в леглото.

Tialoto.bg подбра 4 неща, за които се страхуват мъжете преди секс:

Събличането

От тях никога няма да чуете реплика от сорта: „Малко съм понапълнял, но сега ще ти покажа какво мога“. Въпреки това, има представители на силния пол, които са с по-ниско самочувствие, нямат достатъчно опит с жените и се притесняват от размера на пениса, задните части, че не са се обръснали на някои места или нямат мускули.

Много мъже се страхуват да се съблекат за първи път пред жената, дори очакват тя да направи първата крачка и с това да ги предразположи.

Свръхголеми очаквания на жената

Някои мъже не очакват кой знае колко. Те търсят просто секс за една нощ, но от друга страна не е така. Такива мачовци нямат търпение да вкарат жената в леглото, но същевременно се притесняват да не си навлекат проблеми, ако тя иска сериозна връзка. От трета страна се замислят дали размерът на пениса ще ѝ се хареса.

Предпазни средства

Като цяло схващането е, че първото нещо, за което се сещат мъжете преди секс, не са предпазните средства, а по-скоро как ще се представят. Истината е, че повечето мъже се срамуват да попитат дали жената има презерватив или взима хапчета. Основното им притеснение е, че при споменаване на темата, човекът насреща ще се отдръпне. Те предпочитат да си оплетат мрежата така, че жената да не се изплъзне, а после да му мислят за подробностите.

Провал

Във филмите сексът е доста по-вълнуващ и продължителен, но понякога реалността е друга. Някои мъже не могат да докарат жените до оргазъм и всеки път се притесняват да не се провалят. Преди да спят за първи път с приятелката си, им минават мислите колко добър е бил предният ѝ партньор. И тези мисли ги побъркват, което се отразява зле на представянето им.