IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Учени: Удоволствието от секса при жените намалява с годините

15 юли 2019 15 00

Проблемите във връзката гонят страстта

IStockphoto

IStockphoto

На колкото повече години са двама души, толкова по-малко е удоволствието от секса. Това твърдят учени от Северноамериканската организация NAMS (North American Menopause Society), грижеща се за качеството на живот при жени по време и след менопауза.

Близо 4 500 жени от Великобритания са участвали в изследването на екипа, което имало за цел да проучи интимния им живот, здравословното им състояние и факторите, които влияят на тяхната сексуалност.

Медицинското състояние, сексуалната дисфункция, симптомите на менопаузата и предписаните медикаменти, са основните причини за липса на секс при жените с напредване на възрастта. Според учените, други фактори, заради които интимните отношения в една двойка куцат, са пониженото либидо, проблемите във връзката, логистиката и възприятията за стареене.

Според данните, едва 3 процента от участничките посочват, че имат задоволителен сексуален живот.

Наръчник за секс през лятото

Липсата на партньор или влошеното му физическо или сексуално здраве, са нещата, които влияят до голяма степен на активността и удовлетворението на жените от интимния им живот. От друга страна дискомфортът при менопауза е друга причина, която кара жените да не правят секс както преди години.

Секс без правила, но с умение

Въпреки наличието на ефективни терапии, малко жени търсят лечение на проблемите, показват още резултатите от изследването.

5 знака, че се отдалечавате от партньора си

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Емил ( преди 3 години )
Има истина в това. Жена ми, някъде след 42 г., започна по-редко да иска секс. Това е лошо за мен. Хубавото е, че секса може да е по-рядко, но тя започна да по-често да иска отзад. Преди това се случваше рядко, а сега ги редува.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар