IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Връзки – кога любовта се превръща в непрестанен контрол?

1 февруари 2020 21 00

Всеки от партньорите има право на лична свобода

Istockphoto

За да бъде една връзка здрава, двамата партньори трябва да имат доверие един на друг. С течение на времето то бива разклатено, като причина за това най-често е промяна в поведението на единия. В един момент любовта се превръща в непрестанен контрол и ако не се вземат мерки, отношенията биват съсипани.

Както жената, така и мъжът, имат право на лична свобода, която да не бъде нарушавана от другия. Въпреки това, понякога половинките искат да прекарват твърде много време с любимия човек, че чак го обсебват. А това пречи на връзката.

Как да познаете, че човекът до вас е твърде ревнив и иска да ви контролира?

връзки, двойка,

Постоянна проверка по телефона

В началото може и да не обръщате внимание, когато новото гадже ви звъни по няколко пъти на ден, за да ви чуе как сте. Но след като излизате от няколко месеца или години, е притеснително, ако продължава да ви проверява често. Звъненето в края на работния ден, за да разбере дали ще се приберете или желанието да ви провери месинджъра, показва, че този човек ви ревнува или се съмнява във вашите чувства и действия.

Обаждането по телефона и тайното проверяване на комуникацията с близки и приятели може само да ви подскаже, че няма доверие между вас и половинката ви. Все пак, не бързайте да си правите заключения, а по-добре обсъдете въпроса на четири очи.

връзка, двойка,

Взима решения вместо вас

Ако живеете заедно или искате да имате по-сериозна връзка и семейство, трябва да се допитвате един до друг по определени въпроси. Но когато има ревност и свръхконтрол от страна на единия, той/тя може да пренебрегва вашите желания и принципи и взима самостоятелно решенията.

Мъжете най-често не пускат жените си на среща с приятелки или се съгласяват да отидат с тях на определено място/ събитие, без да ги питат. Освен това не приемат отказ.

Скъсване на връзки с приятели

В началото на връзката и двамата имат определен кръг от приятели, с които излизат. По-късно той може да се промени и стесни, зависи от това доколко партньорите държат на връзката си с тях. Когато единият от двамата иска да се чува неговата дума и контролира всичко, може да накара другия да се раздели с много от своите приятели само и само защото ревнува от тях или не ги харесва.

Ако той/тя иска това от вас настоятелно, поговорете и помислете какво бъдеще имате с него/нея. Никой не може да бъде ограничаван в това с кого да се вижда. Не се заблуждавайте, че това ще се промени в бъдеще!

двойка, проблеми,

Снимки: IStockphoto

Агресивно поведение

В някои фази партньорът може да изкарва гнева си върху вас и да се държи агресивно. Ако това започне да се случва по-често, потърсете помощ от психолог. Понякога манията за контролиране и притежание на другия може да доведе и до смъртни случаи.

Конфликтите не бива да бъдат ежедневие във вашите отношения.

Искат да ви променят

Освен ограничаване на приятелския кръг, много половинки толкова се вглъбяват в това да контролират другия, че не осъзнават как го карат да се промени. Започва се с избора на дрехи, аксесоари, а по-късно в директни заповеди какво и как да се прави.

Обикновено всеки се променя, когато си намери гадже, но не е нормално, ако заради него започне да прави неща, които до момента не са били присъщи за него.

Според психолози, ако сте свидетели на гореописаните проблеми, премълчаването им само ще влоши нещата. Разговор с близък или специалист, може да ви помогне да вземете решение как да продължите напред.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

ч ( преди 4 години )