IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

След тъмнината винаги идва светлина: Vogue Италия с бяла корица заради COVID-19

9 април 2020 16 30

„Не можем да говорим за нищо друго, когато загиват хора“

Снимка: iStock

Априлският брой на италианския Vogue ще бъде пуснат на пазара на 10 април, но корицата му е доста по-различна от обикновено. Списанието ще се появи с напълно бяла първа страница, а причината е пандемията от коронавируса. Италия е най-засегнатата държава в Европа и една от първите, които наложиха пълна карантина на хората.

Жителите там нямат право да излизат от домовете си без основателна причина, а всички търговски обекти без аптеки, хранителни магазини и дрогерии са затворени. Социалната изолация продължава вече почти месец и правителството се надява тя скоро да даде резултат и заразата да премине своя пик.

Новият брой на Vogue също е повлиян от пандемията и затова излиза с напълно бяла корица. Главният редактор Емануеле Фернети сподели в Instagram, че идеята за месец април е била съвсем различна, но COVID-19 е променил плановете.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emanuele Farneti (@efarneti) on

„Да говорим за нещо друго, когато загиват хора, лекари и медицински сестри рискуват живота си и светът се променя завинаги, не е в ДНК-то на Vogue“, пише Фернети. 

Той добавя, че бялата корица представлява прераждане и отдава респект на всички медици, които работят ден и нощ, за да спрат заразата и да спасят колкото се може повече човешки животи. Главният редактор се надява празната страница да е символ и на новото начало.

Това е първият път в историята на Vogue, когато списанието излиза с празна корица. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари