IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първо модата, после киното: Кои актьори минаха по този път?

29 октомври 2020 18 00

Холивуд е пълен с красиви мъже

БГНЕС

Случвало ли ви се е да гледате някой филм, след който да не говорите толкова за сценария, колкото за блестящата игра на вашия любим актьор. А колко често гледате негови клипове и снимки и цъкате с език на чаровната му усмивка и перфектното тяло? Да, ние също ще признаем, че Холивуд е пълен с мъже на различна възраст, които са толкова красиви, че продължават да пленяват женските сърца. Едни отдавна са обвързани, други постоянно сменят жените.

Миналата седмица ви разказахме как са били открити едни от най-известните супермодели. Някои дори не предполагали, че докато си хапват могат да научат, че имат данни за модния подиум. Днес ще ви покажем няколко примера за известни мъже, които първо са започнали кариерата си като манекени, снимайки се за различни кампании на известни марки, след което имали шанса да срещнат правилните хора и се ориентират към киното, където днес са доста разпознаваеми. Някои от тях се нареждат сред най-големите секссимволи на големия екран, затова продължават да са търсени от много продуценти и режисьори. 

Кои известни актьори минаха първо през модата, после тръгнаха към киното? 

1. Аштън Къчър

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация, споделена от @alltheworldisblue на

Гледали ли сте „Деца на килограм“? В първата част на популярната семейна комедия Аштън Къчър влиза в ролята на гаджето на най-голямото от общо 12-те деца на семейство Бейкър. Именно там той играе до голяма степен малко от себе си – красив млад мъж, който току-що прохожда като модел. Той се е снимал в реклама за паста за зъби и се надява на някой по-важен ангажимент, с който да пробие в киното. 

Къчър трябва да работи от малък, за да се издържа. Първо го взимат за чистач във фабриката на баща му, след което отива в кланица, където трябва да дере сърни. Една нощ, когато отива на бар с приятели, разбира за конкурса „Новите лица на Айова“ и се записва. Там печели първа награда и възможност да участва в надпреварата за модел на годината. Заминавайки за Ню Йорк, Аштън е мотивиран за следващия етап, но радостта му помръква, когато друг му отмъква първото място. 

Въпреки неуспеха, той дори и не подозира, че няма да се прибере в родния град. Сред гостите на събитието има представители на модната агенция „Next“, които веднага му предлагат договор, който той не смее да откаже. Така започва истинската му кариера на модел. 

Аштън се снима в редица реклами, дефилира и на модния подиум, но после разбира, че киното го зове и започва наново. След години той си припомни какво е да си модел, откривайки дефиле на бразилската марка Colcci (в заглавната снимка на материала). Тогава той се разходи за кратко с Александра Амброзио. 

2. Джош Дюамел

Роден в Северна Дакота, той израства в Дивия Запад и се научава да изкарва прехраната си от малък. След като завършва колеж, Джош се премества в Калифорния, за да търси по-големи възможности за развитие. Именно там се явява на един и същи конкурс с Аштън Къчър, където печели първата награда. 

За разлика от любимия на Мила Кунис, Дюамел не се задържа за дълго в света на модата, защото получава първото си предложение за киното. През 1999 г. звездата му изгрява във „Всички мои деца“. 

Заради атрактивната си външност, през 2014 г. Джош се съгласява да стане рекламно лице на бразилска марка слънчеви очила T-Charge. За целта той позира като частен детектив. Рекламата с негово участие е заснета не къде да е, а в неговото лъскаво имение в Бевърли Хилс, Калифорния. 

3. Марк Уолбърг

„Има много неща в миналото, за които съжалявам и продължавам да плащам за грешките си“. Това казва днес Марк Уолбърг, който е едно от известните имена в Холивуд. Гонейки 50-те, той все се харесва на жените и е определян за секссимвол. 

Марк има трудно детство и като тийнейджър си има проблеми със закона. Дори посяга към наркотиците. Малцина знаят, че той се изявява първо като рапър, като тогава псевдонимът му е Марки Марк. 

След като показва стегнатото си тяло в клипа на песента „Good Vibrations“, Уолбърг получава запитвания за серия от реклами, за част от които е ангажирана и Кейт Мос. Дори се снима в кампании за бельо на Calvin Klein. 

4. Чанинг Тейтъм

В биографията на американеца пише, че е бивш модел. Сигурно ще си кажете: „И то какъв!“, сещайки се за плочките му. 

Може да се каже, че заради Рики Мартин, Чанинг започва да работи в модния бизнес. Явявайки се на прослушване в Орландо, той е избран за танцьор във видеоклипа към неговата песен „She Bangs“. За това получава нищожен хонорар, но след като видеото излиза, го викат да работи в престижна модна агенция в Маями. Именно тя му помага да стартира и да се снима на корицата на списание Vogue.

Тейтъм разкрива, че благодарение на годините си като модел станал по-дисциплиниран и най-сетне открил какво иска да прави с живота си. Преди това нямал сериозна работа и роднините му се притеснявали за него. 

„Осъзнах, че ми е даден шанс да изляза навън и да видя света, да видя всички неща там. Не всеки получава този шанс!“, казва холивудската звезда. 

Чанинг участва в кампании на Abercrombie & Fitch, Armani, Dolce & Gabbana, Nautica и други големи брандове. Един ден, когато се явява на прослушване за участие в телевизионни реклами, той получава шанс за славна кариера в киното. 

Днес Тейтъм продължава да се снима, като дори режисира свои лични проекти. Макар и малко поостарял, той тренира усилено във фитнеса и показва завидна спорна форма. 

5. Робърт Патинсън

Днес всички го свързват със „Здрач“ и образа му там, но преди да стане известен и един от най-скъпоплатените в киното, той работи в продължение на няколко години като модел. 

Всъщност, Робърт е твърде малък, когато отива на първите си снимки. Едва 12-годишен, той притежава онзи чар, който много рекламодатели търсят за маркетинга на своя продукт. Така до близо 17-годишна възраст той е рекламно лице на различни брандове. Най-голямото му постижение като модел са снимките по бельо за малко китайско списание.

Сега, когато е разпознаваемо лице в Холивуд, Патинсън признава, че не го бивало за модел. 

„Станах модел, за да се срещам с момичета. Бях много млад. Не съм планирал да правя кариера от това“, казва той пред немското издание на спиание GQ. 

6. Келан Лъц

Като младеж той се интересува от футбол и спортува активно, заради което притежава хубаво тяло. Завършвайки гимназия, Келан започва да се увлича по киното. Гледайки множество филми, той мечтае да се снима в Холивуд, но родителите му настояват да учи в университет и да стане инженер. 

Лъц изпълнява желанието на своето семейство, но след това отново се ориентира към предишните си амбиции, но преди  актьорството, минава през модния подиум. След като негов приятел „го светва“, че може да се печели добре от реклами, той решава да си прати снимките на агенция в Аризона. Тогава въобще не разбирал от качество и фокус, но все пак късметът „му се усмихва“. 

Първата кампания на американеца е за Dillard’s, следват тези за Levi’s и Abercrombie & Fitch, които са по-високоплатени и мащабни. 

След като го викат в киното, той за кратко оставя моделството, но през 2012 г. прави собствена модна линия, която има голям успех. 

„Важен е материалът, мекотата. Когато преди време ходех да пазарувам, не гледах марката или цвета, а обхождах магазините и се спирах до кръглите закачалки за дрехи. „Оглеждах“ ги с ръце. И ако нещо ми харесаше на допир, тогава се заглеждах дали харесвам цвета и всичко останало в дрехата“, споделя Лъц, който познаваме най-вече след като изигра вампира Емет Кълън в „Здрач“.

И като говорим за света на модата, какви ще бъдат тенденциите при дрехите за 2021 година и какво трябва да имаме задължително в гардероба си, може да научите от първото онлайн събитие на Tialoto.bg! Tialoto Live ще се излъчи на 4-ти ноември от 14:15 часа във Фейсбук страницата на Tialoto.bg. Още информация ще откриете ТУК.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари