IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Халима Аден, носеща хиджаб, спира да участва в модни ревюта

30 ноември 2020 18 00

Тя не одобрява натиска върху нея заради религията ѝ

БГНЕС

Халима Аден, носеща хиджаб, обяви, че вече не желае да участва в модни ревюта, заради които се налага да пренебрегва религиозните си възгледи. В своята история в Instagram, моделът разкри, че не одобрява натиска на обществото върху нея заради това, че е по-различна от останалите в бранша.

23-годишната красавица, която участва в конкурса „Мис Минесота“, носейки хиджаб на главата си, обяснява, че заради свои снимки и участия, е била принудена да пропусне молитвите си. Сега тя разбира грешката си и не желае да я повтаря повече.

Споделяйки свое старо интервю пред BBC Сомалия, Аден посочва, че вижда колко се е променила през последните години – нещо, за което майка ѝ я предупредила преди да започне да се занимава по-сериозно с модата.

В това интервю, на въпрос на репортера смята ли да работи по-сериозно като модел, тя отговаря, че всичко е „просто за забавление“.

Сега, гледайки колко спокойна и уверена в себе си е била, Халима открива, че е трябвало да послуша майка си и да не се занимава с индустрията, в която все още има твърде малко дизайнери и облекла за мюсюлманки.

„Смятам, че това беше като напомняне, че никога не е късно да премислиш и да направиш нови ходове“, коментира още тя.

След участието ѝ в престижния конкурс за красота, където привлече вниманието на публиката със своя хиджаб, Аден се присъединява към IMG Models и дефилира на Седмицата на модата в Ню Йорк. Там тя е част от екипа, представящ новата колекция на Кание Уест. Дефилира още за Max Marа, Alberta Ferretti, LaQuan Smith и Christian Cowan.

Халима е първият модел с хиджаб, който застава на корицата на изданието Sports Illustrated, при това не по бански, а облечена със специално ушити за фотосесията буркини.

„Много хора не виждат красотата на жените, които носят забрадки, защото не са свикнали да се вглеждат. Всички очакват да бъде очевидна и леснодостъпна. Винаги съм се стремяла да работя над себе си и да защитавам убежденията и правата си“, казва тя.

В началото на ноември Халима Аден сподели, че вече е горд собственик на свой дом. Най-вероятно заради тази своя мечта тя е работила на модния подиум, но сега вече може да се раздели с него.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

анонимен ( преди 3 години )
ами да си ходи в сомалия кой е спира
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
оя т ( преди 3 години )
Веско ( преди 3 години )
И защо трябва да ме интересуват терзанията на една объркана жена? Да отива да си изпълнява задълженията.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар