IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шал тип одеяло – отново на мода през зимата

5 декември 2020 21 00

Той може да се носи по няколко различни начина

IStockphoto

Есен 2020 върна на мода големите карирани шалове. Дълги и широки, в квадратна или правоъгълна форма, с тях може да се загърнете така, че хем да не ви е студено, хем да ги носите като стилен моден аксесоар. В края на сезона все повече жени започнаха да ги носят върху тънките си якета, като през зимата те ще продължат да се ползват.

Приличащи на меките одеялца, с които се завиваме на дивана, повечето от въпросните шалове са многофункционални. Някои приличат на онзи тип пончо, когато се сложат върху раменете, но не са зашити така, че да се нахлузват през главата, а разполагат с копчета или просто се увиват така, че могат да се носят по няколко различни начина.

Карето остава тенденция номер едно при тези широки шалове, които може да носите както вътре, така и навън – върху поло, тънък пуловер или просто върху зимното палто или яке. След него животинските принтове, както и тези с лога на известни марки, също се харесват. Едноцветните пък са за дами, които имат определен дрескод и се обличат по-официално.

Повечето модели шалове тип одеяло са с дълги ресни. Има и такива с дребни помпони, но за зима 2020 те не са толкова актуални.

Вълнените, кашмирените и памучните материи са за предпочитане при избор на един такъв шал. От аксесоар около врата навън, той може да се превърне в асиметрична туника. Тя става за по-едри дами, а пък по-фините могат да си сложат един колан през кръста, който да подчертае талията им.

Използван като дреха, пухкавият шал може да се носи с тъмен панталон, клин или дънки. Върху него обаче не бива да има бижута, защото изглежда твърде натруфено.

Ето едно видео, от което ще научите как да носите шал тип одеяло по няколко различни начина:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари