IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролет 2021: Какви цветове ще носим този сезон

19 февруари 2021 18 00

От яркооранжево до пастелнорозово

Снимка: Pexels

Въпреки факта, че продължаващата пандемия е превърнала Седмицата на модата в предимно виртуално изживяване, това не е попречило на дизайнерите да бъдат иновативни или да измислят креативни, задължителни тенденции за следващите сезони. Вземете например разпростиращата се група предавания и събития от миналия септември, които ни предоставиха страхотни деколтета и закачливи поетични блузи, както и приповдигната цветова палитра за пролетта на 2021 година.

„Както всички ние, така и дизайнерите, смятаме, че пролетта на 2021 година ще бъде по-добра от миналогодишната. Именно затова видяхме море от смели, ярки цветове в множество тъкани и текстури“, казва Либи Пейдж пред inStyle. Според нея, всичко от слънчевожълто до цитрусовооранжево и горещорозово ще преобладава тази пролет.

Има и хиляди експериментални трикове за съчетаване, когато става въпрос за носенето на най-добрите цветове за сезона. Очаквайте актуализация на класическото противоположно обличане, както и нови допълнения, с които да разнообразите колекцията си от неутрални цветове.

След близо година носене на суитшърти и анцузи, топдизайнерите в бранша са единодушни, че е време да прегърнем забавлението и надеждата чрез всичко друго, но не и бежово. Те разкриват цветовите тенденции и комбинации, които си заслужава да се разгледат преди да настъпи по-топло време.

Противоположно обличане

Според Селин Сийдъл, старши редактор на женска мода в Farfetch, този сезон трябва да бъде изпълнен със забавни експерименти от цветни комбинации. Тя споделя, че т. нар. „блокиране на цветовете“ често включва сблъскващи се яркости, но през 2021 година комбинацията на наситено смел цвят с мек пастел придава приповдигнато чувство.

Сийдъл добавя, че пролетната колекция на Fendi е перфектната точка на вдъхновение. Тя включва светлосиньо в комбинация с ярки портокалови цветове или пък поразителни червени нюанси заедно с бебешкорозово.

Яркочервено

Докато Либи Пейдж изброява голямо разнообразие от нюанси, които да добавим към гардероба си този сезон, тя отбелязва, че червеното ще бъде сред най-разпространените микротрендове. Всяко едно представяне на цвета по време на модните дефилета за пролет 2021 година беше само по себе си уникално.

Видяхме спортна и ударна визия при David Koma, маково и екстравагантно при Christian Siriano и практично при Kenzo. Пейдж предлага да съчетаете червеното с неутрални сандали и аксесоари за по-омекотен външен вид.

Оранжево

Пролетните колекции от Dione Lee, Marques' Almeida и Christopher John Rogers се привеждат в съответствие с цвета на този сезон, а именно – оранжевото. Ребека Бруър казва пред InStyle, че нюансът може да изглежда твърде ярък за някои хора, но съветва да не се страхуваме да го носим. Тя го комбинира с нещо неутрално, като кафяво или войнишкозелено.

Ако сте отворени да приемете тази тенденция от гледна точка на блокиране на цветовете, Бруър препоръчва да добавите малко розово.

Розово

Ариел Сибиони предполага, че нюансите на залеза, особено розовите, ще издигнат модата още по-нагоре през 2021 година. Френската модна дизайнерка Изабел Марант показа няколко розови визии по време на дефилето си, като загатна, че това ще е един от основните цветове през пролетта. Сибиони допълва, че по-ярките розови тонове са идеални за облекло през лятото, като бански костюми, леки рокли или пък комбинация от панталони и тениска.

Бяло лято

Дори модата да е доминирана от няколко ярки цвята през следващите месеци, Тифани Хсу казва, че бялото също ще намери своето място под слънцето. Според нея, трябва да инвестирате в свежа бяла риза за лятото, защото тя никога не излиза от мода и може да я държите в гардероба си завинаги. „Цветът е гъвкав и се съчетава с всичко, независимо дали го носите като панталон или блуза“, казва Хсу пред InStyle.

Експертът препоръчва също така да комбинирате вашите бели ансамбли с подходящи аксесоари, които да направят тоалета ви още по-зашеметяващ.

Неутрални пастели

Как да вградим допълнителен цвят в минималистичен гардероб? Що се отнася до включването на вълнуващо допълнение към морето от черно, сиво и кафяво, Лиза Айкен препоръчва да се насочите към пастелите – прашнорозово и масленожълто.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари