IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Маратонки – кои модели ще носим тази пролет?

31 март 2021 10 30

Големите платформи все още са актуални

IStockphoto

2020-а определено бе годината на карантинния стил. След като свикнахме с изолация и работа от вкъщи, много от нас замениха официалното облекло със спортно. То е изключително комфортно – не само за седене на дивана, но и за разходка в парка или пазаруване. А защо не и за някои дни в офиса.

Наред със суитшъртите, карго панталоните, по-широките дънки и екипи с интересни принтове, маратонките се наложиха като обувки номер едно по време на пандемията. В момента, намирайки се в поредния локдаун, те са предпочитани за излизанията за глътка свеж въздух и покупки.

Сникърсите на големи платформи, които носим още отпреди старта на пандемията, продължават да се търсят. Виждаме ги с дебели ластици и стопери, неонови цветове или пък шарени връзки. Въобще, колкото по-цветни и нестандартни са, толкова по-добре за нас, твърдят дизайнерите и поясняват, че тези модели ще са хит и през пролетта, когато хората започнат да се обличат по-цветно.

Какви маратонки са най-актуални?

1. Ретро модели

бели маратонки,

Мел Си от Spice Girls, които слушахме през 90-те, носеше такива маратонки. Те бяха на платформа или с по-широка и назъбена подметка, предимно в 2-3 сходни един на друг цветове.

маратонки, жена,

Маратонките с така наречената „облачна подметка“ не са само за бягане във фитнеса или в парка. Те се съчетават и с вашия спортно-елегантен стил. А по време на карантина много звезди показаха, че могат да се комбинират с анцуг, клин, пуловер и отгоре палто.

2. Ежедневни маратонки

класически маратонки

Щом говорим за пандемия и карантина, се сещаме за думата комфорт. Ето защо всички онези маратонки с по-ниска подметка или такива, с които сме тичали досега, стават за ежедневно ползване. Освен това пасват както на дънки, така и на клин или панталон с връзки.

Повечето от тези маратонки са платнени или плетени, от „дишащи“ материи. Някои дори просто се нахлузват, като нямат връзки, с които да се бавите.

платнени маратонки,

3. Пъстри сникърси

маратонки на

Както стана ясно, тази година е почти същата като миналата. Всичко се повтаря, затова и сникърсите с най-различни цветове и нестандартни подметки, остават на мода.

Ще познаете тези модели по това, че в тях има поне 3-4 различни цвята. Подметката е доста дебела и стабилна, може да е шарена или в един цвят, като част от парчетата нагоре да са в различни нюанси като зелено, жълто, червено, розово и други.

Така наречените баскетболни маратонки, които са с обикновена подметка, също могат да са многоцветни, а не бели, както се срещат традиционно.

4. Класически кецове

жена, стрийт

Снимки: IStock

Освен белите кецове, които винаги ще са актуални, тази пролет ще видите много хора да носят най-удобния модел за този и следващия сезон. Джиджи и Бела Хадид, Селена Гомес, Хейли Бийбър, Кайли Дженър и още куп звезди са заснети да ги носят, излизайки на разходка с актуалните за пандемията спортни екипи.

Класическите кецове могат да бъдат както от плат, съвсем изчистени, така и кожени, с различни акценти по тях като перлички, камъчета и бродерии с флорални мотиви.

За дамите с по-нисък ръст има и кецове, които са на платформа – най-вече в бяло, черно, но и с цвета на маратонката. Но трябва да знаете, че вградената вече не е толкова модерна.

Ако искате да научите повече за тенденциите за пролет-лято 2021, не пропускайте дигиталното събитие дигиталното събитие „Светът на Tialoto“. То ще бъде на 31 март от 14:15 часа, в страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари