IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Роклята на Мария Бакалова – създаването ѝ отнело 500 часа

5 април 2021 16 30

Тоалетът на Dior съдържа 400 ръчно направени цветя

Снимка: Getty

Дори в един от най-непредсказуемите наградни сезони за всички времена, имаше едно нещо, на което можехме да разчитаме – пробива на нови холивудски звезди. Тази година Мария Бакалова е името, за което всички говорят и прославя България в Холивуд. Бургазлийката успя да спечели номинации за всички важни награди, включително „Златен глобус“, „SAG Awards“, „Оскар“ и БАФТА.

Засега статуетката все ѝ се измъква, но надеждите ни са насочени към наградите „Оскар“, които ще се проведат на 25 април. Бакалова печели всички тези номинации заради ролята си на Тутар в продължението на филма „Борат“, където си партнира със Саша Барън Коен. Последното събитие, на което актрисата присъства, макар и виртуално, беше „SAG Awards“. Там тя видя как наградата отива при Юн Юх-джунг за ролята и във филма „Минари“.

Макар да загуби в категорията си, Бакалова успя да впечатли зрителите с избор на тоалет. Тя заложи на рокля на Dior, с което привлече погледите на модните критици. Моделът с дълъг ръкав включваше черно-бял прозрачен шахматен стил от главата до петите. На полата бяха зашити яркочервени рози, като имаше още една, закрепена към колана.

„Наградният сезон беше забавен и интересен. От началото му с Мария искахме да създадем романтичен стил. Когато видях тази необикновена рокля на Dior, открих романтиката и избухливостта, която търсихме. Виждам този тоалет като произведение на изкуството“, казва стилистът на Бакалова Джесика Пастър пред InStyle.

Ако роклята ви се струва трудна за правене, не грешите. За да създадат необикновен стил, дизайнерите в Dior изрязват поотделно бели и черни квадратчета от тюл и след това ги зашиват едно към друго. След като роклята е завършена, към нея са добавени 400 рози, направени на ръка. Целият процес на създаване е бил около 500 часа.

Макар да не спечели наградата за „Най-добра актриса в поддържаща роля“, Бакалова със сигурност се изкачи на едно от челните места в модните класации. Тя ще има възможност да покаже стил и по червения килим на наградите „Оскар“, които засега обещават, че ще видим присъствено събитие за първи път от една година насам.

Наградите „Оскар“ ще бъдат раздадени на 25 април.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари