IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Погребението на принц Филип: Кейт Мидълтън със специално колие

19 април 2021 14 30

Съпругата на принц Уилям показа подкрепата си към кралицата

Снимка: Getty

На 17 април кралското семейство на Великобритания и целият свят си казаха последно сбогом с принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет II почина на 99-годишна възраст след дълъг престой в болница и сърдечна операция. Заради продължаващата пандемия погребението на принца се състоя в тесен кръг, като кралското семейство помоли жителите на Лондон да не се струпват пред Бъкингамския дворец или замъка Уиндзор, за да оставят цветя, а да отдадат почит на Филип у дома.

Погребението беше предавано директно по целия свят, като то отново събра принц Хари с останалите членове на семейството. Това беше първият път, в който всички те се виждат след скандалното интервю на Хари и Меган пред Опра Уинфри. Маркъл остана в Америка заради напредналата си бременност, но източници твърдят, че тя е изпратила подарък на кралицата.

принц Филип

Снимка: БГНЕС

Освен че е написала трогателна бележка към Елизабет II, актрисата и съпругът ѝ са поръчали направата на специален букет, който да бъде положен на гроба на принц Филип. Цветята са били аранжирани от Уилоу Кросли, която стои и зад флоралната украса по време на сватбата на вече бившите херцози. Хари и Меган са включили няколко специални цветя, като „Acanthus mollis“ – националното цвете на Гърция, отдаващо почит на корените на Филип; ветрогони в чест на кралската флота и рози в чест на рождения ден на принца, който е през юни.

По време на телевизионното предаване всички погледи бяха вперени в кралица Елизабет II, принц Чарлз, принцовете Уилям и Хари, както и Кейт Мидълтън. Херцогинята на Кеймбридж веднага беше оценена високо за избора си на тоалет и по-специално за избора си на аксесоари. Тя беше забелязана още на излизането си от замъка Кенсингтън заедно със съпруга си принц Уилям.

Двойката беше в тоалети в черен цвят, като принцът изостави военната си униформа в знак на уважение към брат си Хари. Мидълтън заложи на черна рокля от Rouland Mouret с несиметрично деколте. Завърши визията си с черни токчета, шапка с мрежа и колие с диаманти и перли, което имаше специално значение за кралица Елизабет II.

Кейт Мидълтън

Снимка: Getty images

Оказва се, че аксесоарът е от японски произход и е от личната колекция на монарха. Колието е било подарено от правителството на Япония и е изработено от най-фините перли. Кралицата за първи път го носи през 80-те години, както и през 1995 година по време на вечеря за 70-ия рожден ден на Маргарет Тачър.

Кейт Мидълтън е носила колието за 70-ата годишнина от сватбата на принц Филип и кралица Елизабет II. То е било давано и на принцеса Даяна за няколко кралски ангажимента.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

Мария Атанасова ( преди 2 години )
Да почива в мир и спокойствие! Жал ми е за един принцеса на Даяна, че си отиде толкова млада. Точно тогава, когато децата си и имаха нужда от нея. Внучката ми е кръстена на ПРИНЦЕСА НА ДАЯНА. Почивай в мир скъпа! Да знаеш, целият свят те те ОБИЧА!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Мария Атанасова ( преди 2 години )
Да почива в мир и спокойствие! Жал ми е за един принцеса на Даяна, че си отиде толкова млада. Точно тогава, когато децата си и имаха нужда от нея. Внучката ми е кръстена на ПРИНЦЕСА НА ДАЯНА. Почивай в мир скъпа! Да знаеш, целият свят те те ОБИЧА!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар