IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата колекция на Виктория Бекъм събра момичетата от Spice Girls

15 юни 2021 11 00

Дрехите са в чест на Pride Month

Снимка: БГНЕС

На 1 юни започна т. нар. Pride Month, в който се честват правата на всички хора да изразяват любовта си независимо от тяхната сексуална ориентация. В продължение на 30 дни по целия свят се правят различни събития, които да акцентират върху равенството и да заклеймят хомофобията. На 12 юни пък се провежда и прайд, който често се превръща в истинско пиршество в градовете по света.

Разбира се, Pride Month се отбелязва във всяка една област, включително и модната. Сигурни сме, че поне веднъж ви е попаднала дреха, на която е нарисувана дъга или пък има надпис, че любовта е за всеки. Наскоро Dolce&Gabbana пуснаха рекламен клип с хомосексуални и хетеросексуални двойки, с която изразиха своята позиция относно любовта между хора от един и същи пол.

Сега е ред и на Виктория Бекъм да покаже толерантността си пред света. Дизайнерката създаде специална колекция за Pride Month, която успя да впечатли и да зарадва последователите ѝ. Още с публикуването на първата снимка от линията си, Виктория получи множество одобрителни коментари и реакции, а следващата ѝ стъпка повиши още повече вълнението. За да промотира дизайните си, тя е събрала на едно място момичетата от Spice Girls – Ема, Джери, Мел Би и Мел Си. Лимитираната колекция включва само два продукта – тениска и несесер, върху които е изписано „Горд и искам да бъда твоя любим“. Надписът е вдъхновен от иконичната песен “Wannabe“, която беше пусната на пазара преди 25 години.

Имайки предвид, че дамите от Spice Girls бяха известни със своя уникален стил, те избраха да носят тениската по различен начин. Виктория и Мел Си я комбинираха с дънки, докато Джери избра да я съчетае с бяла пола. Освен че успя отново да събере групата, макар и не на музикалната сцена, колекцията на Бекъм има и благотворителен характер. Дизайнерката работи с Albert Kennedy Trust – неправителствена организация, която се бори с младежката бездомност сред ЛГБТ обществеността. 100% от печалбата от продажбите на тениските и несесерите ще бъде дарена на инициативата.

„Pride Month за мен е възможност да отпразнуваш факта, че си себе си и тазгодишните тениски са точно за това. Момичетата от Spice Girls винаги са насърчавали любовта към себе си и другите, това да бъдем мили, да се забавляваме и да живеем живота си“, казва Бекъм в официално съобщение. Дейвид Бекъм също се включи в промотирането, като се снима до тениската и поздрави всички, които празнуват този месец.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари