IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виктория Бекъм: Нося грим, за да се чувствам властна

26 февруари 2021 11 00

Дизайнерката говори за козметичната си линия

Снимка: Getty

За периода от година и половина, откакто Виктория Бекъм дебютира едноименната си линия за красота, много други известни личности създадоха или обявиха, че ще създадат собствени марки за грижа за кожата, козметика и аромати.

Самата Виктория Бекъм обаче е повече от знаменитост – тя е влиятелна личност в модата и поп културата. Именно затова марката Victoria Beckham Beauty не е създадена, за да се възползва от която и да е тенденция за красота. Проектирана с мисъл за устойчив лукс, линията е тук, за да остане на мода повече от обикновените трендове.

Започната като малка колекция от продукти за очи като сенки и спирали през 2019 година, Victoria Beckham Beauty бързо се разрасна и вече включва червила Posh, прозрачни нюанси за устни, овлажнители и серум против стареене. Наскоро беше добавена и иновативна спирала, а скоро ще бъде пуснат и парфюм.

Подобно на много други марки за красота, продуктите на Бекъм са формулирани с чисти съставки. Разликата тук е, че те се съхраняват в устойчиви опаковки, които карат клиента да се чувства специален. Продуктите са едновременно лесни за използване, лесни за носене и лесни за премахване.

Пред списание Harper's Bazaar Виктория говори за козметичната си линия и дали тенденциите в грима ще се променят след приключването на пандемията. Дизайнерката заявява, че не се притеснява от това какво ще бъде на мода след няколко месеца, защото тя не следва общоприетите правила. „Аз нося грим, за да се чувствам добре. Да се чувствам властна. Искам да се чувствам като най-добрата версия на себе си“, казва тя пред списанието. Допълва, че въпреки носенето на предпазни маски, тя все още си слага червило, преди да излезе.

Дизайнерката споделя, че е използвала изолацията, за да експериментира с различни визии в гримирането. Тя, както много други дами, е трябвало да се научи да прави всички козметични и разкрасителни процедури сама заради наложените ограничения около коронавируса. Това обаче никак не е пречило на Виктория, като всъщност тя се е наслаждавала на тези моменти.

„Харесваше ми да прекарвам време с Харпър и да си правим маски за лице, домашен маникюр, маски за коса и какви ли не други неща“, казва тя. Допълва, че въпреки работата от вкъщи, тя не е заменила стилните тоалети с обикновени анцузи и не е забравила да се гримира почти всеки ден. „Дори да ходя на фитнес, аз обичам да си слагам козметични продукти, да имам леко червило или пък спирала“, признава Бекъм.

За най-новата си спирала звездата е работила заедно с екипа си, за да създаде чиста формула, която да бъде свежа и стилна, като в същото време подглажда миглите ви отдолу. Тя казва, че още в началото е искала да създаде марка на бъдещето и именно затова се е фокусирала върху изчистените формули и устойчивостта на продуктите.

Според нея, продуктите се съхраняват в стъкло, като се използва минимално количество пластмаса, предлагат се в 100% рециклируема опаковка и се доставят с материали на основата на царевица, които могат да се рециклират и/или са биоразградими. Всяка поръчка се доставя в платнена торбичка за многократна употреба, а марката предоставя онлайн ръководство за рециклиране на продуктите.

Що се отнася до съставките, Бекъм се придържа към стандарта на Европейската комисия по чистота и нетоксичност, като нито един продукт не е тестван върху животни. „Когато започнах да правя проучвания, наистина исках да знам какво има в продуктите, които използвам и какво има в продуктите, които дъщеря ми използва“, казва Виктория пред Harper's Bazaar.

Освен че козметичната ѝ линия се грижи за природата, Бекъм е започнала подобен процес и у дома. Тя признава, че заедно с Харпър са изчистили цялата къща от пластмасови бутилки, като се опитва да образова децата си относно замърсяването на околната среда и как ние можем да се справим с проблема.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари