IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дуа Липа се превъплъти в Мария-Антоанета

3 август 2021 18 00

Изпълнителката пусна клип към новата си песен

Снимка: Getty Images

Ако има нещо, което знаем за стила на Дуа Липа, то е, че тя винаги се вдъхновява от модата на миналите десетилетия. През изминалата седмица тя носеше бебешко розов топ на Blumarine и дънки от змийска кожа, които ни напомниха за тенденциите от 2000 година. По-рано през месеца пък изпълнителката избра мини червена рокля и ботуши на Marine Serre, за да отпразнува финала на Европейското първенство по футбол, сътворявайки комбинация от 60-те години. 

А сега, когато на пазара вече излезе видеото към песента й Demeanor, Липа отново погледна към миналото за стилно вдъхновение, макар този път да отиде по-назад от обикновено. Работейки с дългогодишния си стилист Лоренцо Посоко, тоалетът на изпълнителката отдаде почит не на кого да е, а на Мария-Антоанета. Той се състоеше от корсет с дълъг ръкав, изтъкан от злато и дантела и изрисувани лъкове върху долната част. Дуа добави още блясък, избирайки огърлица с изумрудена висулк и диамантени обеци. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Разбира се, тъй като говорим за Дуа Липа, това не беше просто някакъв стар корсет, изваден от магазин за костюми. Вместо това, той е част от едно от най-емблематичните дефилета на Жан-Пол Готие от колекцията му през 1998 година. Тогава дизайнерът направи експолизия от дантела, бродедия и лен, създавайки ода за великолепието и упадъка на френския режим Ancien, филтрирана чрез нестандартния поглед на Готие. 

В случая с новия видеоклип на Липа, зрителите могат да я видят как се разхожда по коридорите на рококо дворец, за да се присъедини към танцова рутина, която отдаде нежна почит към емблематичното изпълнение в стил Мария-Антоанета на Мадона през 1990 година по време на наградите на MTV. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Блясък от миналото, невероятно изпълнение и вдъхновение за кралски стил? Дуа Липа го умее най-добре. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари