IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдят Кендъл Дженър за 2 милиона долара заради нарушение на договор

6 август 2021 11 00

Обвинението идва от марката Liu Jo, а от екипа на моделката отричат

Снимка: Getty Images

Леки проблеми в рая за Кендъл Дженър. 

В съдебен документ, подаден в съда на Ню Йорк на 2 август, италианската модна марка Liu Jo обвинява Дженър в нарушение на договора, като не се е появила на втората планирана фотосесия. За работата си тя е трябвало да получи 1.5 млн. долара плюс 20% такса за обслужване. Кендъл, която беше обявена за най-високоплатения модел за 2018 година, не е отговорила на обвиненията, но това направиха от модната компания, която я представлява. Според тях, обвиненията са безпочвени и няма никакво основание Дженър да бъде глобявана. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Подаденият иск твърди, че 25-годишната звезда е взела участие в първата от две договорени фотосесии, която се е провела през юли 2019 година и до февруари 2020-а вече е получила 1.35 млн. долара. Втората фотосесия е трябвало да бъде през март 2020 година в Лондон, но заради пандемията и ограниченията за пътуване е била отменена. 

От Liu Jo заявяват, че и двете страни са се разбрали снимките да бъдат отложени до есента, но не са фиксирали точна дата. Допълват, че Кендъл е спряла да им отговаря докато от компанията не са я уведомили, че нарушава договора и заради това той е прекратен. От марката казват, че са подали жалбата след като многократно са се опитали да си получат средствата, които Кендъл им е дължала. 

"Този иск е безпочвен. The Society Management, от името на г-ца Кендъл Дженър, многократно предложи на Liu Jo алтернативни дати и локации, за да може договорът да бъде изпълнен. Дженър беше готова да уважи ангажиментите си", се казва в официално съобщение от агенцията, която представлява моделката. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

В иска се казва, че Кендъл предложила да отложи фотосесията за октомври, но от Liu Jo научили, че тогава тя трябва да пътува до Италия, за да участва в друг ангажимент за друг дизайнер. Обвинението включва и линк към статия от Metro U.K., където има снимки на Дженър, която пристига за снимките си с модната марка Versace. През 2020 година моделката беше едно от лицата в рекламите на гиганта. 

След като Кендъл многократно е отказвала да отговаря на съобщенията на Liu Jo, лейбълът я е информирал, че нарушава договора. Два дни по-късно звездата им казва, че не нарушава нищо и няма как да пътува до Италия тази есен. Според марката, поне първите две заплати на моделката трябва да бъдат върнати, след като тя не е участвала във втората фотосесия. Компанията търси 1.8 млн. долара. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

"Поради отказа на г-жа Дженър да преговаря добросъвестно, Liu Jo беше принуден да намери други модели и да преструктурира цялата си фотосесия за пролет/лято 2021 и това бяха големи разходи за марката", се посочва в иска. Засега не е ясно дали жалбата е уважена и какво ще стане с Кендъл Дженър. 

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари