IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Есенна мода: 4 модела поли, които да носите

27 септември 2021 10 30

Плетивата още са актуални

IStockphoto

Колкото и да не ни се иска, лятото отстъпи място на есента. И макар някои прогнози да ни гарантират още няколко топли дни, време е да сменим гардероба. Там, на закачалките, наред с блузите с дълъг ръкав, пуловери и парки, ще има място и за няколко рокли и поли. И като стана дума за последните, този сезон кожените модели и тези с плисета, отново ще се носят, но малко променени от миналогодишните. 

Ако се чудите кои стари поли да запазите и какви нови да си купите за есен 2021, е хубаво да разгледате какви ще са актуални в следващите месеци и с какво да ги комбинирате. 

Предлагаме ви 4 модела поли, които трябва да присъстват в есенния ви гардероб: 

1. Плетена

плетена пола,

Както и през лятото, така и за есента, плетените поли са на мода. Меки, удобни и съчетаващи се с най-различни други дрехи, задължително трябва да имате поне една такава - права, с дължина до коляното или малко по-дълга. 

Плетената пола отива на обикновена памучна блузка, блейзър или пък пухкав пуловер. Като продължение на тенденцията от изминалия сезон, има много симпатични модели от фино плетиво, които са с малки копченца и цепка от едната или двете страни. Те пасват и на любимото дънково яке. 

2. Кожена 

кожена пола,

Класика, няма как да минете без нея. За предпочитане е да е черна, а кройката няма толкова значение. Подобно на тази от плетиво, има същата кожена, с цепка. А освен дългите варианти, може да заложите и на по-къс, стига фигурата да ви го позволява. 

3. Плисирана

плисирана пола,  

Стилът "ученичка" се заръща и на много места из моловете ще видите манекени с плисирани поли с изичстени блузки или ризки. При някои има и тънък пуловер отгоре. 

Освен плисираните поли, които носят много тенисистки, моделите с по-малко или по-големи плисета, също ще са актуални. Те могат да бъдат какато карирани, така и в един цвят. 

4. Трапецовидна 

трапецовидна пола,

Снимки: IStock

За по-слабите дами без коремче ще предложим по-късите поли тип "трапец". Тяхната дължина е една педя над коляното, като могат да бъдат с висока талия, препаска с копче или цип или изчистени, само с коланче. 

Ето и още идеи за вашия есенен гардероб, които да разгледате: 

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари