IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вечната кралица: Анджелина Джоли със златно Valentino

2 ноември 2021 14 30

Няма какво повече да кажем

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

След седмица, изпълнена със стилни появи на червения килим, включително и от децата ѝ, Анджелина Джоли реши да докаже на света, че е кралица на модата, без дори да се е качвала на подиума.

Позирайки за специални портрети за новия си филм „Вечните“, носителката на „Оскар“ облече прекрасен тоалет, който ще остане в съзнанието ни завинаги. Снимана на покрив, гледащ към най-високите сгради на Лондон, Джоли изглежда зашеметяващо в дълга до земята рокля от Valentino. Дрехата е част от колекцията за висша мода, показана през есента на 2018 година. Оформена от Джейсън Болдън, визията е изработена от метално-златист брокат, с ръчно зашита дантела, копираща листа по протежето на корсажа.

Стилистът Джейсън Болдън работи пряко с Джоли за последните ѝ изяви на червения килим и неговият отпечатък си личи във всеки един неин тоалет. Той е отговорен за черно-белия костюм на Анджелина на премиерата в Лондон, който отново е дело на Valentino. Болдън е човекът, на когото трябва да благодарим и за сребърната рокля на Atelier Versace, с която актрисата се появи на червения килим в Рим. Да не забравяме и бежовата визия в Лос Анджелис, с която бе дадено началото на изявите на Джоли и децата ѝ.

Анджелина никога не е криела, че обича да носи винтидж дрехи, като дори заема някои от роклите си на двете си дъщери – Шайло и Захара за червения килим. Това направи добро впечатление на феновете, които изтъкнаха, че по този начин актрисата се грижи за природата и не допринася за увеличаването на въглеродния отпечатък.

Като жираф за Хелоуин

Както всички звезди в Америка, Анджелина обича празника Хелоуин. Тя е организирала парти за целия актьорски състав на филма си „Вечните“ миналата година, като чак сега се появиха нейни снимки с Джема Чан и Лорън Ридлоф.

Лорън Ридлоф сподели кадри от празненството, като самата тя беше облечена като герой от филма Midsommar, а Джоли е предпочела костюма на жираф. „Няма да се обличаме тази година, но ето ви няколко стари снимки от партито по случай Хелоуин, на което аз и Брайън Тайри Хенри се опитахме да спечелим състезанието за най-добър костюм, а Анджелина Джоли се облече като жираф“, написа Ридлоф в социалните мрежи.

Джема Чан също сподели кадри от миналогодишния празник, показвайки че е избрала да се превъплъти в героинята на Ума Търман от Pulp Fiction, а колегата ѝ Ричард Мадън е облечен като скелет.

В интервю за Variety актьорският състав обясни, че партито е било много забавно и е било направено преди цялата ситуация с коронавируса. Лиа Макхю разкри, че се е облякла като ангел, а Ридлоф допълни, че Анджелина е носила черни токчета под костюма си на жираф. Кумаил Нанджиани е бил един от малкото, които не са присъствали на партито.

„Бях поканен, но не успях да отида, защото привърших снимките си няколко дни преди тях, а съпругата ми Емили се беше прибрала в Лондон и реших да се върна при нея, вместо да отида на това прекрасно парти“, казва той пред Variety.

„Вечните“ ще бъде на голям екран на пети ноември.

Най-милото нещо, което някой е правил за Анджелина

По време на немислими трудности и зверства, Анджелина Джоли е ставала свидетел на невероятна грация и щедрост. Всъщност, докато посещава границата със Сирия, младо момиче споделя с нея един от малкото си предмети, които все още има.

„Това малко момиченце дойде при мен и ми предложи бисквити, които имаше в джоба си. Знаейки откъде идва, знаейки към какво се е запътила, знаейки всичко, което е преживявала, в този момент тя не мислеше за себе си или за всичко, което е загубила. Тя не седеше със самосъжаление. Просто реши да бъде мила. Това прави тези хора толкова прекрасни“, казва Джоли пред People.

В своите две и повече десетилетия работа в хуманитарната област, 46-годишната актриса е видяла много от последиците от войната и крайната бедност. С броя на хората, напуснали домовете си – цели 82 млн., Джоли обеща не само да продължи работата си като социален пратеник към Агенцията на ООН за бежанците, но също така е отдадена за намиране на решения.

„Духът и животът ми се обогатиха от това, че ми беше позволено да бъда в компанията на хора, които преживяват много трудни неща. Това беше подарък за мен“, казва тя. Допълва, че не харесва да чува определението „бреме“ за работата си и че никога не я е приемала като благотворителна дейност.

Звездата от „Вечните“ казва, че един от най-ценните уроци, които някога е научила, е бил от една афганистанска баба. „Тя отглеждаше внуците си, защото децата ѝ бяха убити и беше в бежански лагер. Спомням си, че започнах да плача, а тя ми каза: Не ми трябва да плачеш, трябва да ми помогнеш. Това беше голям урок. Те нямат време да се самосъжаляват и да плачат“, разкрива Джоли.

Когато за първи път започва да пътува из света, тя осъзнава, че има хора, които искат да посветят живота си да помагат на другите, да намират решение за проблемите им и да създадат един по-добър свят. „Това промени перспективата ми. Просто исках да бъда част от истинския свят. И исках животът ми да има смисъл“, казва Анджелина пред People.

По същото време, когато това прозрение я озарява, актрисата осиновява сина си Мадокс от Камбоджа и запазва дълбока връзка със страната. Един от най-големите ѝ проекти е „Maddox Jolie-Pitt“, който се ръководи изцяло от местни жители, които помагат на своите общности. Проектът работи в една от зоните на Камбоджа, която е най-засегната от военните конфликти и геноцида. „Започнахме преди 20 години, премахвайки наземни мини, за да може хората да се завърнат в домовете си“, казва Джоли.

В момента тя помага да се защити огромна част от тропическата гора в планината Кардамон, която е заплашена от незаконна сеч и посегателства върху земята. Също така проектът финансира две клиники и 16 здравни екипа, които се грижат за хиляди пациенти всяка година. Към това прибавете и финансиране на шест основни училища в региона и едно гимназиално. Също така екипът на фондацията седи зад създаването на програма, която насърчава самочувствието в момичетата.

Съвсем наскоро Джоли и дъщеря ѝ Шайло работиха с водеща природозащитна организация в Намибия, за да създадат безопасно място за животните. Основно то ще се използва за слонове и носорози, които са били ранени или осиротели поради действията на бракониери.

Тази година усилията на актрисата бяха насочени към два големи проекта – книгата „Знай своите права“, насочена към подпомагане на уязвимите деца в света, и Закона за насилието срещу жените, което доведе до посещение във Вашингтон, за да говори пред законодателите в Белия дом.

За „Знай своите права“, която вече е на пазара, Джоли си сътрудничи с Amnesty International. „Децата днес са на първа линия в борбата за правата на човека. Искаме да гарантираме, че всяко дете знае и разбира своите права и как да ги защитава. Целта е книгата да бъде практическо ръководство“, разкрива актрисата. Тя се надява изданието да вдъхнови разговор между деца и родители, в който да бъдат обсъдени сериозни теми относно правата и тяхното използване.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари