IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Аксесоари 2022: Не забравяйте за перлите

24 януари 2022 16 30

Ето как да носите неостаряващото бижу

Снимка: Unsplash

Снимка: Unsplash

Календарът ви не е в грешка и не, не сте пътували във времето. Годината е 2022, но според модните стандарти това може да бъде началото на 90-те или дори 80-те. Не е тайна, че тенденциите от миналото претърпяват ренесанс в момента, като всичко от шноли до комбинацията рокли над панталони се завръща.

Но за протокола, ние не повтаряме старата мода. Вместо това, преработваме любимите дрехи от миналото, като им добавяме малко съвременно чувство и подобрение, за да ги впишем в нашия личен стил. Също така заменихме няколко емблематични тоалета от 80-те и 90-те с цялостна естетика, обхващайки неща като флорални рокли, черни кожени ансамбли и рокли с паднали рамена.

Днешните гардероби изглеждат много по-малко като гардероби и повече като пространство за настроение, което показва истинския вкус на индивида. И докато 2020-а и 2021-а се въртяха около причудливи и домашни дрехи, според годишния доклад за тенденциите на Pinterest, хората са повече от готови да се обличат като преди пандемията. И очевидно, перлите са определени като основен аксесоар.

Кристен Уиг

Снимка: Getty Images

Според данните, докладът на Pinterest изброява неща като „перлена рокля“ и „перлен пръстен“ като актуални термини за търсене, но се прогнозира, че преливащият скъпоценен камък е нещо повече от хубав детайл – той ще бъде основен елемент в гардероба. Модният експерт Дени Тодорович даде мнението си относно зараждащата се тенденция, казвайки, че перлите, въпреки че се свързват с елегантна естетика, ще добавят малко текстура и разкошен преливащ се блясък към всичко – от уличен стил до визия за червения килим.

Разбира се, перлите винаги са били фокусна точка за модата. Океанското бижу има богата история, която се свързва само с аристократи и кралски особи. „Перлите символизираха голямо богатство и екзотични пътувания“, казва стилистката Аманда Сандърс пред InStyle. Те са се смятали за ценни и редки, докато дизайнерът Пол Поаре не създава изкуствени перли, а Коко Шанел започва да ги смята като приемливи за ежедневието.

„Жените започнаха да повтарят Шанел – дълго перлено колие, поставено до истинските им бижута. През 50-те години перлите станаха много по-евтини и бяха ежедневна част от живота“, обяснява Сандърс. Към 70-те и 80-те години само една перлена нишка върху тялото се е смятала за много елегантна и класическа, докато през последните години бижутата се изместиха към по-скоро уличния и ежедневния стил.

перли Гети

Снимка: Getty Images

Сандърс казва, че днес дизайнерите създават перли, за да привлекат по-младото поколение, но също така бижутата са насочени и към по-широка демографска група. Според доклада на Pinterest, перлите се очаква да бъдат фокус и в мъжката мода, тъй като „мъжко перлено колие“ също е в списъка с най-търсени термини. Това вероятно е отражение на звездния стил, който видяхме през последните две години, където Хари Стайлс, Шон Мендес, Фарел и A$AP Rocky вече носеха аксесоара.

Размерът има значение

Докато Лия Никол носи обеци във формата на круша всеки ден, тя казва пред InStyle, че размерът на перлата, която избира, в крайна сметка зависи от социалния ѝ календар. По-малките перли са за ежедневно носене и по-спортни тоалети, а големите за официални събития. Общото правило, според Никол е, колкото по-официално е събитието, толкова по-големи трябва да са перлите.

Център на внимание

Без значение от стила ви, ако искате да се потопите в перлената тенденция, стилистът Мики Фрийман подчертава, че бижуто, което изберете, трябва да бъде в центъра на визията ви. Помислете за сложно бродирана перлена тениска или дънково яке със слънчеви очила, украсени с перли.

Съчетаване с други аксесоари

Перлите са красиви и привличат внимание сами по себе си, но стилистката Тифани Бризено препоръчва съчетаването им с други аксесоари, които вече притежавате. „Мисля, че най-освежаващият начин да носите перлите е извън техния традиционен пейзаж“, обяснява тя пред InStyle. Опитайте да добавите перлена огърлица към ежедневните си златни или сребърни колиета.

Класика и комфорт

Стилистката на знаменитости Ема Траск казва, че нейният трик за съчетаване на перли в ежедневието е да издигне обикновената визия с по-класически перлен аксесоар, като огърлица или обеци. Същото правило важи и за по-спортното облекло. Всичко се свежда до контраст – наслояване на перли с други бижута и смесването им с по-твърди материи като кожа или деним.

Върху чанти

перли Гети

Снимка: Getty Images

Имайте предвид, че перлените аксесоари се простират отвъд бижутата, така че, ако не сте любители на колиета или обеци, включете скъпоценния камък в гардероба си чрез други модни категории, като чанти. За вдъхновение Джесика Ричардс съветва да разгледате малките кожени чанти от колекцията на Chanel за пролет 2022 година, която включва чанти с перлени верижки и миниатюрни портмонета, които бяха представени заедно с перлени маншети и украсени с перли дрехи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари