IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода: Как да променим стила си?

9 април 2022 18 00

Професионален стилист споделя своите съвети

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Пролетта пристигна, по-топлото време все по-често присъства в ежедневието ни, а гардеробът ви... е, вероятно може да се възползва от добро почистване преди официалното начало на сезона на късите панталони и летните рокли. Въпреки това, организирането на всички тези дрехи, обувки и аксесоари, както и изхвърлянето на това, което вече не ви е нужно, може да изглежда като непосилна задача.

За ваше щастие, стилистката на знаменитостите Мейв Райли предлага своите съвети по темата, включително как да започнете с почистването, кои дрехи да задържите и кои стилове може да бъдат преоткрити тази пролет.

„Докато почиствам гардероба си, правя три купчинки – запазване, хубави дрехи от минали колекции и дарения. Така съм наистина организирана и знам кои дрехи трябва да освежа и с кои е време да се разделя“, казва Райли пред InStyle. Тя е работила със звезди като Меган Фокс и Лори Харви, така че най-вероятно знае какво прави.

гардероб iStock

Снимка: iStock

Разбира се, този процес на взимане на решения може да бъде труден дори и за Райли, чиято работа е да бъде в крак с модата. Как можем да сме сигурни, че това, от което се отърваваме, няма да ни потрябва в близкото бъдеще, подобно на възраждането на стиловете от 90-те и 2000-те години? Според Райли, тук вече трябва да вярваме на собствената си преценка, защото минали тенденции винаги ще правят завръщане. Важното е да решите дали ще носите някоя дреха, дали може да я подарите на някого, или пък да я оставите за детето си.

„Определено има дрехи, които не са били носени от известно време, но сега отново влизат на мода. Така че, може да се замислите да ги извадите отново от гардероба и да ги освежите“, съветва Райли. Тя допълва, че е добро решение да подобрите стила си, който сте имали преди началото на пандемията. Тук обаче не говорим за непременно закупуване на нови дрехи, а просто промяна на комбинацията в дрехите, които сте носели преди. Добавете малко повече цвят или пък заложете на високи токчета.

Райли препоръчва в гардероба си да имате поне една бяла риза, която може да звучи като клише, но се комбинира лесно с всички останали цветове. Може да изберете по-дълъг модел, който да съчетаете с черни клинове и токчета. По този начин със сигурност ще привлечете внимание както в офиса, така и на вечеря с приятели.

бяла риза,

Снимка: iStock

Ако търсите повече идеи за това как да превърнете едни обикновени дрехи в нещо по-шик, Райли препоръчва да се разровите в социалните мрежи. По този начин ще видите как останалите хора носят подобни на вашите дрехи и базирайки се на това, ще можете да си измислите собствен стил.

Друга тенденция, която ще е в центъра на вниманието тази година и вече е изпробвана от звездите, са костюмите. Райли казва, че има много различни модели – от ежедневни до луксозни, които изглеждат чудесно и върху дами. Ако пък не сте сигурни дали този тип комбинация ще ви отива, винаги може да вземете назаем от мъжа в живота си, за да видите как ви стои.

Хайди Клум,

Снимка: Getty Images

Има и винтидж мода, която също набира огромна популярност. Тук говорим за завръщането на тенденции от 90-те като тениските с щампи, широките дънки, правите поли и панталоните с големи крачоли. Може да се разровите в гардероба на вашите майки или по-големи сестри, които най-вероятно някъде назад са оставили част от своя стил от миналото. Ретро тениските ще бъдат на мода през лятото, така че е добре да се запасите с няколко модела.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари