IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бижута 2022: Окото на злото под различни форми

16 юли 2022 13 30

Вижте най-актуалните модели

IStockphoto

IStockphoto

Лято е и много от нас търсят по-ефектни бижута, които да носят на парти или на морето. Много дрехи за сезона предразполагат към носенето на по-обемни накити. И ако се вгледаме в тенденциите, то те задължително трябва да имат някакъв цветен елемент.

Освен аксесоарите с мъниста, които са хит и за лято 2022, има най-различни модели, обединени от един и същ символ. Става дума за окото на злото или на Назар, както някои го наричат. То може да преобрази и най-семплата верижка или гривна.

Бижута 2022 – оченце срещу зли погледи

В миналото са използвали въпросния символ, за да се предпазят от проклятието на злото око и лоша енергия. И ето че и до днес мнозина все още вярват, че ако по себе си имат малко оченце с бял и син цвят, то ще действа като талисман.

Колиета, гривни, обеци, дори пръстени. Всички тези бижута могат да бъдат с висулка или декорация под формата на окото на злото. И то определено подхожда и на най-фините бижутерски стилове.

Нека си припомним, че Меган Маркъл, сър Елтън Джон и сестрите Хадид са сред известните личности, носещи подобни аксесоари, които са сред най-търсените за лятото. Докато при едни въпросният елемент е по-голям, при други е изключително нежен, украсен с малки скъпоценни камъчета.

Какви бижута с оченце да носите?

1. Колие от мъниста

Тук въпросното бижу за врата е много елегантно – с цветни мъниста. Акцентът е в средата – с оченце, за обиколено от златни топчета.

2. Пръстени

На базарите за бижута има доста варианти на пръстени с окото на Назар. То може да бъде в центъра, като основен елемент или пък като нежна висулка.

3. Златно/сребърно колие

За тези от вас с по-изискан вкус, има нежни колиета. Те са с оченце под формата на висулка. Или пък такова, което е захванато от двете страни с верига.

4. Талисман с турско оченце

Ако искате от актуалното бижу за лятото и имате път до Турция, можете да си купите обикновен талисман. Той е с кожена верижка и на него виси обемно оченце – като онези, които може да видим навсякъде из пазарите.

Ето и още идеи за бижута, които да разгледате:

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари